Inici Alcoià Creix el nombre d’empreses interessades en el portal d’ocupació de la MAC...

Creix el nombre d’empreses interessades en el portal d’ocupació de la MAC per a contractar

226
0
COMPARTIR

El nou portal d’ocupació activat fa mes i mig per part de la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat (MAC) està començant a donar resultats. Ja són 14 les empreses de la zona que s’han interessat pels aturats que hi han inscrits en aquest recurs, que busca millorar la comunicació entre empreses que demanden treballadors, i persones desocupades en recerca de treball. Una jornada formativa ha valgut per a formar als aturats interessats en formar part de la base de dades.

L’atur és un dels grans problemes quasi endèmics del sistema productiu espanyol. Tant és així que la taxa de població desocupada és molt superior a la de la immensa majoria de països europeus. Una situació que deixa una xifra considerable de persones que es troben en risc d’exclusió social. Tenint en compte que un dels principis fundacionals de la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat és la dinamització econòmica, l’ens llança accions per a lluitar contra l’atur. I ho fa, a més, facilitant recursos de forma telemàtica.

Fa mes i mig que la MAC compta amb un nou recurs per a fomentar l’ocupació. Es tracta del nou apartat que avarca aquest camp a la pàgina web de l’ens. Des de la seua posada en marxa són ja més de 300 persones les que es troben inscrites en la seua base de dades. Però sense empreses que recerquen en aquest recurs és complicat que es duguen a terme contractacions. Precisament la MAC ha detectat un augment de l’interès per part de les mercantils de les comarques en el portal d’ocupació, i ja són 14 les empreses que estan inscrites en ell.

La MAC ha dut a terme al llarg del matí d’aquest divendres 6 de març una jornada de presentació per als ajuntaments que la composen. L’objectiu és que tots facen difusió d’aquest recurs per a millorar la inserció laboral dels desocupats. Qualsevol persona pot registrar-se a la web de l’ens supramunicipal de la muntanya alacantina. Únicament es requereixen les dades personals i, especialment, el currículum de la persona interessada.

La vessant empresarial també té un paper determinant a l’hora d’aconseguir un òptim funcionament del nou portal d’ocupació.