Home Alcoi Alcoi podria perdre 500.000 euros en ajudes per a la rehabilitació del...

Alcoi podria perdre 500.000 euros en ajudes per a la rehabilitació del Molinar

891
0
SHARE

El projecte de reforma i rehabilitació de les primeres indústries valencianes que s’ubiquen a Alcoi és una de les banderes del projecte turístic i patrimonial de l’Ajuntament d’Alcoi durant la present legislatura. En les antigues fàbriques va a instal·lar-se un centre d’interpretació per a conèixer el lloc on va començar la producció industrial a tota la regió. Però el projecte ha trobat entrebancs en els primers passos.

Els treballs de consolidació dels principals edificis porten tems duent-se a terme però han revelat problemes d’estabilitat al complexe. Es troba ubicat en una estreta vall regada per la corrent del Molinar, el principal aqüífer de la ciutat. I aquesta ubicació és el germen dels problemes de corriment de terres que s’han registrat, i que han retardat els treballs fins el punt de que podria aturar-los durant un temps.

El reforç del talut sobre el que es sustente edificis com el de la fàbrica dels Solersha ha fet que les obres de consolidació s’hagen dilatat més d’allò aconsellable. Un fet que posa en perill, quasi amb total seguretat, l’arribada del mig milió d’euros en ajudes que anava a ser destinat al projecte. Els terminis que baralla l’Ajuntament d’Alcoi per a tornar al treball estarin llarg de complir el calendari de les ajudes, pel que més que probable que el projecte es quede, pel moment, pausat.