Inici Destacats Creix l’índex de denúncies i seguiments de persones i vehicles durant el...

Creix l’índex de denúncies i seguiments de persones i vehicles durant el confinament a Onil

597
0
COMPARTIR

Estar confinats durant més de 3 setmanes a les respectives llars de cada ciutadà suposa una situació pesada i difícilment suportable. No obstant, segons totes les recomanacions, és la millor manera d’eixir quant abans de la situació de pandèmia detonada pel coronavirus Covid19. El decret d’Estat d’Alarma que regula el confinament estableix sancions i atorga a qualsevol cos de seguretat la possibilitat d’aturar comportaments que incomplisquen aquests paràmetres. Cosa que es pot fer tant amb sancions econòmiques com amb detencions.

Des de fa ja jornades, la Policia Local de la vila d’Onil ve detectant que hi ha certs veïns que no compleixen totalment amb el confinament. Alguns passen diverses vegades al dia pels establiments d’alimentació, o passegen múltiples vegades als seus animals de companyia. Un fet que rema en contra de la salut pública, ja que es pot facilitar el contagi. Una prova d’aquesta realitat a la vila de les nines són les dades de seguiments, denúncies i avisos que fa cada dia el cos de seguretat colivenc.

Durant les dos darreres jornades, l’índex d’actuacions del cos s’ha vis exponencialment incrementat. Si durant la jornada de diumenge eren 16 les identificacions i avisos de sanció escomesos, en la jornada de dilluns 6 eixa xifra ha pujat fins als 27. El mateix ocorre amb les sancions, que han passat de 2 a 8 entre les dos jornades; i també amb el nombre de vehicles controlats, que ha passat de 22 a 84 en un sol dia. A més, aquest dilluns s’ha hagut de donar inclús un avís de detenció a un veí de la localitat.

Davant aquest repunt de les dades, la Policia Local i el propi Ajuntament demanen a la ciutadania un comportament correcte. Al mateix temps, mostren la seua decepció per l’increment d’accions policials relacionades amb el no seguiment del confinament. Cal recordar que la població ja ha sigut víctima del virus en el seu centre geriàtric, on com a mínim han perdut la vida 6 dels seus usuaris. Per això, es demana a la població la màxima serietat en aquest aspecte.