Home Cultura Cultura unifica criteris amb l’Ajuntament d’Onil per a establir actuacions al Museu...

Cultura unifica criteris amb l’Ajuntament d’Onil per a establir actuacions al Museu de la Nina, el Palau i el Monestir de Montserrat

821
0
SHARE

La vila d’Onil està pendent de perfilar les actuacions que hagen de millorar l’estat de conservació i les condicions d’alguns dels seus elements patrimonialment més emblemàtics. És el cas del Palauy del Marquès de Dos Aigües, el Museu de la Nina o el Monestir de Montserrat. Aquest darrer corre especial pressa, ja que porta molts anys abandonat i el seu sostre registra un seriós risc de fallida de no comsolidar-se.

Aquest dilluns, el Director Territorial de Cultura i diversos arquitectes de la Conselleria de Cultura han visitat aquestes ubicacacions a la vila de les nines. També han mantingut una trobada amb els responsables de l’Ajuntament d’Onil per a acordar les actuacions i els tempos amb els que executar-les. Es tracta d’orientar, per una banda, les properes actuacions al Museu de la Nina per a consolidar-lo com a referent museístic de la població.

En la fulla de ruta establerta també es troba el fet de perfilar els paràmetres sobre els que orbitarà el futur Pla Director que ha de mantenir no sols el Palau del Marquès de Dos Aigües, sinó també el seu entorn, millorant l’estat del Casc Antic colivenc. En l’horitzó dels responsables de la vila de les nines també està el fet d’obtenir un compromís per part de Cultura per a conservar el Monestir de Montserrat, ubicat a la part alta de la localitat.