Home Destacats Declarat un incendi forestal al paratge de La Pedrera de Penàguila aquesta...

Declarat un incendi forestal al paratge de La Pedrera de Penàguila aquesta passada matinada

0
SHARE

Passades les 12 de la passada matinada entre dimarts 11 i dimecres 12 d’abril, els Bombers han hagut d’acudir a la localitat de Penàguila, a l’Alcoià, per a atendre una emergència. A més, i tenint en compte les condicions meteorològiques, es tracta d’una emergència de màxima prioritat. La cridada alertava d’un foc en una zona muntanyosa ubicada al paratge de La Pedrera de la localitat.

El perill de que les flames s’estengueren prop d’una zona ja castigada pels incendis del passat estiu ha fet que efectius de 3 parcs -Cocentaina, Villena i Benidorm-es desplaçaren fins al lloc del succés. En totan han sigut 4 vehicles d’extinció dotats amb 13 bombers els que han lluitat contra les flames, que han quedat controlades sobre les 3.30 de la matinada després de ser perimetrades una hora abans.

Intervenció encara activa

En total, el foc ha cremat 1,3 hectàrees de massa forestal al paratge de Penàquila. No obstant, aquesta intervenció continua activa degut a que aquest dimecres el risc d’incendis és màxim a tota la Comunitat Valenciana. Per a aquest dimecres s’esperen màximes properes als 25º i vents de ponent que ressequen més encara l’ambient. A això cal afegir que fa mesos que no plou en condicions a tota la muntanya alacantina.

Una unitat de Bombers Forestals amb una autobomba ha restat durant tota la jornada de dimecres 12 al lloc del sinistre per a vigilar que les flames no revisquen.