Inici Alcoià L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, en risc extrem d’incendis

L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, en risc extrem d’incendis

467
0
COMPARTIR

El seguit de jornades que bona part del Llevant espanyol està registrant amb elevades temperatures ha fet que al llarg de la present setmana quasi tota la superfície valenciana, incloent les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, estiga en alerta per risc extrem d’incendis forestals. Pràcticament des de fa tota una setmana sencera s’estan superant els 35 graus a les localitats de l’interior alacantí, considerades com el pulmó verd de la província.

Davant d’aquesta situació, el Servei d’Emergències 112 ha establert el nivell roig d’alerta, el màxim que existeix. Es recomana a la població que, en cas de detectar qualsevol indici de foc, cride al telèfon d’emergències 112 per a tractar d’evitar mals majors.

D’altra banda, les temperatures són un tant més suaus a la muntanya durant aquest dijous, quan està activa l’alerta groga per risc moderat de temperatures elevades. Ara bé, cara a la jornada de divendres, s’espera que el mercuri puge fins als 40º, pel que s’activarà l’alerta taronja.

Es recomana a la població evitar esforços i l’exposició al sol durant les hores centrals del dia, així com mantenir-se hidratada.