Home Alcoi Demà comencen les votacions dels pressupostos participatius a Alcoi

Demà comencen les votacions dels pressupostos participatius a Alcoi

101
0
SHARE

El procés de votació dels pressupostos participatius d’Alcoi 2021 comença demà, dimecres 1 de desembre a les 12 hores. Finalitzarà el dimarts dia 14 de desembre a les 00 hores. Els resultats s’anunciaran abans del 31 de desembre.

Les propostes han passat per la valoració tècnica, administrativa i econòmica per part del personal tècnic dels diferents departaments de l’Ajuntament, així com han hagut de complir amb els 8 criteris de viabilitat. En total han superat aquestes valoracions 30 propostes d’inversió i 3 de despesa corrent. En les votacions es podrà votar un màxim de 5 propostes i dins d’aquestes, com a màxim 3 d’inversió.

Dins de les propostes d’inversió els ciutadans podran triar entre: baldes antilliscants, Batoi Ca, Instal·lació d’ascensor en el centre de majors d’oliver, parc de cal·listènia, millorar el clavegueram pont del Barranquet de Soler, arreglar els túnels de la via verda, il·luminació en parcs de la ciutat, instal·lació d’aparells de gimnàstica per a persones majors, renovació i accessibilitat en les voreres del carrer mondúber, reposar o reparar bancs dels carrers de la ciutat, millorar els accessos a les voreres des del carril bici, més il·luminació al parc Cantagallet, realització d’una pista de patinatge i hoquei, circuit de ciclisme-esports de roda i velòdrom, diverses actuacions al carrer Sant Antoni, Quiosc modernista de la Plaça d’Espanya desmuntable, posar video-marcador al Camp d’El Collao, millorar la sala d’actes del centre cultural Mario Silvestre, il·luminar les ximeneres industrials, diverses millores en la Plaça Jaume El Conqueridor, millorar les voreres del carrer Balmes, crear un pas inferior per baix del pont de Fernando Reig per connectar la vorera del c/ Alacant, connexió carril bici, voltat del perímetre del Parc del Parterre, ascensor al riu en cervantes, millores a les pistes de petanca i actuació integral al Parc El Romeral. 

Mentre, a les propostes de despesa corrent trobem: “FUNtastic House”, oci alternatiu per a joves i servei d’atenció a la sexualitat per a adolescents.

Els criteris de no-viabilitat d’una proposta són els següents:

 1. No és una inversió o una despesa corrent en béns o serveis.
 2. El seu cost aproximat supera els 320.000 € o 80.000 € respectivament.
 3. Està duplicada: ja s’ha fet o serà feta per l’Ajuntament o ja ha sigut seleccionada.
 4. No és competència municipal.
 5. No es considera adequada o viable per part de l’equip tècnic municipal competent en aqueixa proposta.
 6. És considerada un servei bàsic que ha de prestar l’Ajuntament, recollida en la Llei 7/1985, de 2 d’abril, Reguladora de les Bases del Règim Local, i la Llei 8/2010, de 23 de juny, de Règim Local de la Comunitat Valenciana.
 7. No és sostenible: és una proposta que comporta despeses pluriennals que superen la campanya dels Pressupostos Participatius. A més d’un impacte ecològic negatiu.
 8. Està pendent de realització perquè ja ha sigut seleccionada en altres anys o en fase d’execució.

Els Pressupostos Participatius són un mecanisme de participació i gestió del municipi, mitjançant un procés democràtic en el qual la ciutadania decideix de manera directa a què es destina una part del pressupost municipal. Tenen com a objectiu principal la participació directa de la ciutadania en aquest procés, amb la finalitat d’establir les seues demandes i preocupacions principals en matèria d’inversió i despesa corrent i incloure-les en el pressupost anual de l’any següent.

La quantitat destinada en els Pressupostos Participatius per al 2022 és de 400.000 €, dels quals 320.000 € van destinats a propostes d’inversió i 80.000 € a propostes de despesa corrent en béns i serveis (projectes de sensibilització, activitats).

La regidora de Democràcia Participativa, Teresa Sanjuán, ha animat a participar a la ciutadania: “Ha arribat el moment que la gent puga expressar la seua opinió i decidir que proposades són prioritàries per a dur a terme. Gràcies a aquestes votacions destinarem una part del pressupost municipal per a complir amb l’elecció directa de la ciutadania”.

Les votacions es podran fer en línia en la web http://alcoiparticipa.com/  o en les urnes que estan situades en els següents punts, en el seu horari d’obertura:

 • Biblioteques Públiques d’Alcoi (Centre. Av. País Valencià i La Uixola. Plaça d’Enric Valor).
 • Servei d’Informació i Atenció al Ciutadà (SIAC). C/ Sant Llorenç, 2.
 • Complex Esportiu Eduardo Latorre i Centre d’Esports, C/ Juan Gil-Albert, 6.
 • Conservatori de Música i Dansa Joan Cantó. C/Joan Cantó, 2.
 • Edifici Oròsia Silvestre. Passeig d’Ovidi Monllor, 1.
 • Centre Social “Zona Nord”. Av. d’Andalusia, 13.
 • Departament de Benestar Social zona bàsica 01, C/ El Camí, 40.
 • Departament de Benestar Social zona bàsica 03, C/ Isabel la Catòlica, 5.
 • Centre Cervantes Jove (CCJ), C/ Els Alçamora, 1.
 • Centres de Majors: C.M. «La Plaça», Plaça d’Espanya, 17. C.M. «Oliver», C/ Oliver, 31. C.M. «Batoi». C/ Serrella, 18 i 20. C.M. «Zona Alta». C/ La Sardina, 13. C.M. «Zona Nord». Av. d’Andalusia, 13. I U.D.P., C/Gabriel Miró, 12.