Home Alcoi La Policia Nacional desmantella una empresa clandestina a Alcoi on explotaven els...

La Policia Nacional desmantella una empresa clandestina a Alcoi on explotaven els seus treballadors

314
0
SHARE

La Policia Nacional ha detingut un home, marroquí de 43 anys, per un delicte contra els Drets dels Treballadors i tràfic d’Éssers Humans a Alcoi.

La investigació va ser iniciada per la Brigada d’Estrangeria de la Comissaria d’Alcoi el mes de juny, després de rebre una informació anònima on s’adonava d’una possible activitat il·legal en una nau industrial. En el transcurs de la investigació es va prendre declaració a una víctima d’explotació laboral que va anar voluntàriament a la Comissària de la Policia Nacional, on va denunciar haver estat explotada laboralment a l’interior de la nau investigada, situada a un polígon industrial de la ciutat d’Alcoi .

La víctima de nacionalitat marroquina, segons va relatar, des que va arribar a Espanya procedent del seu país, havia treballat per a un empresari del sector del tèxtil, concretament al reciclatge de roba, amb la promesa d’un contracte laboral, trobant-se en situació irregular al nostre país, i realitzant les seves funcions en condicions de semiesclavitud.

Segons el denunciant, l’empresari li feia treballar set dies a la setmana, en horari de matí i vesprada, i per això rebia un salari setmanal de 150 euros.

De la mateixa manera, va manifestar haver estat pernoctant a la nau en un matalàs a terra juntament amb els sacs de roba i menjant el que portava una altra treballadora, la qual es trobava en circumstàncies laborals similars.

Tots dos rebien instruccions de l’empresari, de no obrir ningú sota cap circumstància i avisar-lo si detectaven qualsevol moviment estrany de vehicles que poguera suposar la presència de la policia o de la inspecció de treball.

Una vegada va fugir i va abandonar la nau la víctima, va ser amenaçat per l’empresari, que estava en possessió del passaport, amb enviar la seua documentació al Marroc on tenia contactes i en patiria les conseqüències si era expulsat.

Els investigadors després d’identificar l’empresari van poder comprovar que, de manera molt discreta, es realitzava una activitat empresarial irregular relacionada amb el reciclatge de tèxtils a l’interior de la nau investigada.

Realitzades totes les indagacions policials necessàries, agents de la Brigada d’Estrangeria de la Policia Nacional d’Alcoi en el marc d’un dispositiu policial procedeixen a fer una entrada i inspecció a la nau localitzant a l’interior dos treballadors amagats al seu interior, un home de 28 anys i una dona de 42 anys, tots dos de nacionalitat marroquina.

Els treballadors, també estrangers en situació irregular, realitzaven la seua tasca de selecció i tall del tèxtil reciclat sense cap mesura de seguretat, sense tindre ventilació la nau ni mitjans de protecció i cobrant per això sous mínims sense cap contracte ni cap assegurança.

A l’interior de la nau es va recuperar el passaport i la documentació de la víctima fugida i es va poder constatar les condicions en què pernoctava i va viure durant la seua estada a la nau.

El detingut, va ser traslladat a dependències de la Policia Nacional a Alcoi on va estar fins a concloure les gestions necessàries i prestar declaració com a detingut.

Amb aquesta, ja és la segona operació desenvolupada per agents de la Comissaria de la Policia Nacional d’Alcoi en relació amb delictes contra els drets dels treballadors en menys de dos mesos, després d’haver detingut al mes d’octubre un altre empresari per fets molt similars.

Des de la Policia Nacional resalten la importància de la cooperació ciutadana per a la lluita contra la nova esclavitud del segle XXI és molt important. La Policia Nacional facilita el telèfon d’atenció contra el tràfic d’éssers humans, podent fer la denúncia de forma anònima, suprimint-ne el rastre a la factura telefònica, i possibilitant així la participació per superar les barreres d’aquest acte delictiu.

La Policia Nacional compta, a més de la línia telefònica 900105090, amb un correu electrònic (trata@policia.es) on qualsevol persona que tinga coneixement d’un delicte relacionat amb el tràfic d’éssers humans pot denunciar-ho de forma anònima i confidencial.