Home Alcoi Demolir el pont, crear un mur de contenció i una nova carretera:...

Demolir el pont, crear un mur de contenció i una nova carretera: la solució definitiva a l’accés al Santiago Payà

526
0
SHARE
L'antic pont d'accés al polígon Santiago Payà d'Alcoi, que serà demolit per a crear l'accés definitiu.

El Govern Municipal alcoià proposarà al Ple de divendres que ve l’aprovació d’una modificació de crèdit per dedicar 428.000 euros per a la primera fase de la solució definitiva a l’accés del Polígon Santiago Payá, així com 80.000 euros per dur a terme actuacions en despreniments causats per les pluges.

Fa uns anys, un problema al terreny va provocar danys al pont d’accés al polígon i va haver de tancar-se. L’Ajuntament va habilitar un vial provisional paral·lel al pont clausurat, mentre es duien a terme els estudis pertinents per trobar una solució definitiva. El projecte final, que requerirà una inversió superior al milió dʻeuros, solucionarà el problema existent amb la demolició del pont, la consolidació de la vessant amb la construcció dʻun mur dʻescollera perquè no hi hagi nous moviments de terres i la construcció dʻuna carretera daccés. Amb els 428.000 euros es farà la primera fase del projecte de forma immediata.

Demanda dels empresaris

“Som conscients que s’ha de resoldre el problema existent i que aquesta és una actuació molt necessària per al teixit empresarial alcoià, que solucionarà de manera definitiva l’accés a dos polígons industrials importants de la nostra ciutat com són el Santiago Payá i Sant Benet. És una obra complexa que requerirà una gran inversió i que tirarem endavant per fases per poder començar el més ràpid possible. El govern sempre ha donat suport a la indústria, perquè Alcoi ha estat, és i serà una ciutat industrial i farem tot el que estiga a les nostres mans perquè millorar les condicions de la indústria de la nostra ciutat”, ha indicat el Vicealcalde, Jordi Martínez. Igualment s’aprovarà dedicar 80.000 euros per fer actuacions que solucionen els problemes causats per les pluges a la ciutat.