Home Castalla Castalla estima en 60.000 els visitants a una Fira de Sant Isidre...

Castalla estima en 60.000 els visitants a una Fira de Sant Isidre que ha reviscolat l’hostaleria local

0
SHARE

La recuperació dels diferents esdeveniments que congreguen a moltes persones està sent molt benvinguda a totes les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Des del 2019 que cap d’aquests actes es podien dur a terme per la pandèmia, pel que molts sectors econòmics han perdut una certa quantitat dels seus integrants. Destaquen entre ells les Festes de cada població; i també esdeveniments com les fires que caracteritzen a diverses localitats de l’interior alacantí. Entre elles es troba la de Sant Isidre de Castalla, que ha fet balanç de la seua XXVIII edició.

Una vegada transcorregudes dos setmanes des de la seua celebració i a pesar de no comptar amb un sistema que contabilitze els visitants, l’organització l’ha valorada molt positivament. Des de l’Ajuntament de la capital de la Foia estimen que en torn a unes 60.000 persones s’han passat per la localitat durant les tres jornades de fira. La reducció de la superfície del certamen -però no en el nombre d’expositors- ha facilitat la concentració dels visitants. Cosa que ha permès un important impuls a l’hostaleria local.

Modificacions consolidades

La Fira de Sant Isidre ha modificat la seua configuració i ho farà en les següents edicions per a donar protagonisme als seus fundadors: automoció i maquinària agrícola. L’eliminació d’àrees com la d’espectacles amb animals ha permès una millor fluïdesa de visitants als carrers. A més, la programació cultural de concerts i concursos ha resultat tot un èxit, pel que es mantindrà cara al futur en l’entorn de la Casa de Cultura.

El Consistori castellut aposta per que la Fira de Sant Isidre es consolide com a referent en quant a aquest tipus de certàmens a tota la Comunitat Valenciana.