Inici Castalla Desplegament de seguretat especial a Castalla per a evitar que els veïns...

Desplegament de seguretat especial a Castalla per a evitar que els veïns isquen de casa per a anar a menjar-se la mona a les segones residències

4510
0
COMPARTIR

El Comandament d’Operacions Especials (MOE) d’Alacant desplaçarà diverses unitats militaritzades al municipi de Castalla el dilluns 13 que estaran operatives des de les primeres hores del matí. L’objectiu de l’operatiu dissenyat pel Ministeri de Defensa pretén contribuir a conscienciar a la ciutadania de la necessitat de continuar complint amb les mesures de confinament domiciliari decretades per les autoritats, així com neutralitzar els desplaçaments injustificats. Respecte a aquesta qüestió, l’alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, ha assegurat que “els membres del MOE reforçaran en el nostre municipi les tasques de vigilància que ja realitzen tant la Policia Local com la Guàrdia Civil, ja que és per tots coneguda la profunda tradició dels nostres veïns d’eixir a les seues cases de camp el Dilluns de Pasqua”.
La missió serà duta a terme per integrants de la Companyia d’Operacions Especials (COEs), que acudiran a la capital de la Foia de Castalla amb els vehicles característics de la seua unitat. Segons ha sigut informat l’Ajuntament de Castalla, en conversa amb el Comandant Cap de Comunicació del MOE d’Alacant, la finalitat és fer veure als veïns i veïnes que seguir les regles de l’Estat d’Alarma continua sent imprescindible, malgrat les notícies positives que van apareixent en els últims dies, i no s’ha de baixar la guàrdia. De fet, des del Dilluns de Pasqua entren en vigor les noves normes que permetran relaxar algunes de les prohibicions respecte als treballadors de determinats sectors, la qual cosa també pot portar a confusió als veïns.
El desplaçament dels membres de la COEs a Castalla no és casual, sinó que coincideix a propòsit amb el dilluns de Pasqua, dia festiu en tota la Comunitat Valenciana, en el qual és tradició passar la jornada en el camp o en les segones residències i casetes per a menjar-se “la mona” en família o amb els amics. Per aquesta raó, les unitats militars “estan perfectament informades dels punts crítics de presència, això és, els principals camins i rutes que podria seguir la gent que, desatenent les mesures vigents, tinga intenció d’anar a aquestes cases de camp”, assegura el primer edil castellut.
Les tasques de vigilància i control de trànsit i eixides es desenvoluparan des de primeres hores de la matinada en tot el municipi “perquè l’objectiu principal és previndre nous contagis i que tots contribuïm de manera solidària a frenar definitivament la corba”, conclou Bernabeu.