Home Alcoi Detecten un nou abocador il·legal de residus a la Font de la...

Detecten un nou abocador il·legal de residus a la Font de la Salut d’Alcoi

1953
0
SHARE

La major part del casc urbà de la ciutat d’Alcoi està envoltat de zones verdes i àrees d’elevat valor mediambiental. Un fet que, d’una banda, contribueix a fer de la capital de l’Alcoià una espècie d’oasi urbà enclavat en mig de vastes extensions forestals; però per altra obliga a tenir cura dels valuosos paratges que envolten la ciutat.

Ja al mes de juny, l’agrupació municipal de Compromís va rebre quexes de ciutadans que alertaven de l’existència d’abocadors il·legals en els límits del parc natural de la Font Roja. Ara, de nou, la mateixa formació ha rebut noves informacions que parlen d’un nou abocador clandestí ubicat prop de la Font de la Salut, als peus de la Serreta.

En un principi pareix que no es tracta de resudis perillosos ni contaminants per a l’entorn on han sigut trobats. Més bé es tracta de deixalles provinents d’antics mobles que embruten el paisatge de pins i xops que caracteritza aquest paratge. Tot a pesar de que existeixen indrets en els que deixar aquests residus a la ciutat dels ponts, com l’Ecoparc.

La reclamació per part de Compromís cap al govern municipal és doble en aquest sentit: primer demanen una neteja urgent de les restes a la Font de la Salut; i després, que l’Ajuntament intensifique el control d’aquest tipus de paratges després d’haver detectat diversos abocadors clandestins en el que va d’estiu.