Home Alcoi Diferents cossos treballen per a regar la llavor del xop i evitar...

Diferents cossos treballen per a regar la llavor del xop i evitar incendis

558
0
SHARE

Com tots els anys, des del Departament de Protecció Civil, es fa un seguiment d’aquelles zones i barrancs on es dóna una concentració de xops i, per tant, d’acumulació de la llavor d’aquesta espècie, sobretot, a les zones de ribera on és major la proliferació d’aquests arbres.
Tant els Bombers Forestals com les Unitats de Prevenció d’Incendis Forestals han col•laborat amb l’Ajuntament d’Alcoi per a regar les zones on es dóna major concentració i així evitar el perill d’incendi d’aquesta llavor. Aquests dos cossos han actuat en la zona de la Font del Quinzet, Molí Romà, Casetes del Salt, Preventori, baix del Pont de Francisco Aura i Racó Sant Bonaventura.
Jordi Silvestre, regidor de Protecció Civil, destaca la tasca realitzada: “A les últimes setmanes, s’ha treballat per a remullar la llavor del xop per evitar riscos d’incendi i, una volta més, volem traslladar el nostre agraïment per la col•laboració dels Bombers Forestals i de les Unitats de Prevenció d’Incendis. Aquests cossos sempre estan ajudant-nos en els temes de prevenció i extinció d’incendis, així com en altres fenòmens naturals com les destrosses de l’última DANA del mes de febrer, sens dubte, la seua tasca és fonamental per a cuidar i protegir l’entorn de la nostra ciutat”.
D’altra banda, cal destacar que la climatologia dels últims dies ha sigut propícia i les pluges acumulades han ajudat a mullar i concentrar la llavor del xop, disminuint el perill d’incendi d’aquesta. Durant les pròximes setmanes, es continuarà amb els treballs de llençar aigua a la llavor evitant així que es produïsquen incendis forestals.