Home Alcoià La MAC incorpora a Penàguila i suma ja 17 membres, la major...

La MAC incorpora a Penàguila i suma ja 17 membres, la major xifra des de la seua fundació

0
SHARE

La inclusió de Penàguila en la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat (MAC) fa que la xifra de membres arribe a 17 del total de 26 municipis de la muntanya alacantina. Un dels principals objectius de l’ens és precisament arribar a integrar a totes aquestes poblacions per a prestar millors serveis en elles. Cultura, turisme o dinamització econòmica són algunes de les principals àrees d’actuació de la MAC.

La Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat (MAC) va nàixer al 2010 com a un organisme supramunicipal amb el que millorar la capacitat de prestar serveis d’una forma més assequible per a les localitats que la integraven. Llavors eren poc més de 10 poblacions, entre les que destacaven les de tamany mitjà a la muntanya alacatina. Amb el pas dels anys, i no sense alts i baixos, l’ens ha anat incorporant més i més localitats, especialment aquelles amb menys habitants. Per a elles, la pertinença a la MAC suposa un increment dels serveis que presten en àrees com cultura, turisme o promoció econòmica.

El darrer plenari de l’ens, celebrat de forma telemàtica aquesta mateixa setmana, ha acceptat l’entrada d’una nova localitat: Penàguila. És la que fa 17 entre els membres d’una MAC que supera així el nombre màxim d’integrants que mai ha arribat a tindre. Els representants de la població del Comtat prendran possessió dels seus càrrecs en un mes, quan la seua inclusió siga publicada en el BOP. A partir de llavors, Penàguila accedirà a un nombre creixent de serveis gràcies a les darreres inclusions.

La idea de la MAC des de fa anys és integrar a totes i cadascuna de les poblacions de la muntanya alacantina. Una tasca en la que porten temps incidint amb les poblacions que resten per formar part de l’ens, la majoria de les quals s’ubica a la sub comarca de la Foia de Castalla. També al Comtat resten algunes poblacions per ingressar en un ens que busca enllestir serveis comuns que dinamitzen diferents sectors a cada localitat. El concepte de base en aquestes inclusions és que la unió fa la força.

A hores d’ara, la MAC aglutina a 17 de les 26 localitats que composen l’interior alacantí, prestant serveis a més de 90.000 persones. La idea és arribar a totes les localitats, que sumen en torn a 150.000.