Home Alcoi Dimiteix en bloc l’equip directiu i comandaments intermedis d’Infermeria de l’Hospital Verge...

Dimiteix en bloc l’equip directiu i comandaments intermedis d’Infermeria de l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi

0
SHARE
Equio directiu d'infermeria de l'Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi

L’equip directiu d’Infermeria de l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi, la Directora d’Infermeria, María Luisa Mora, les 3 adjuntes de direcció i els 19 supervisors/es d’infermeria, 23 en total, han presentat en bloc la seua dimissió i han posat els seus càrrecs a la disposició de la Gerència de l’Hospital, en conéixer el repartiment de places d’infermeria i TCAE realitzat per la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana.

Sanitat ha atorgat 10 places d’infermeria general, 4 d’infermeria de serveis especials, així com 8 per a Tècnic de Cures Auxiliars d’Infermeria (TCAE) i 3 de TCAE de serveis especials. Resulta una xifra molt per baix a l’adjudicada a altres hospitals de la Comunitat Valenciana en el mateix rang de llits, com, per exemple, l’Hospital de Xàtiva, que ha rebut 44 places d’infermeria (general i serveis especials) i 11 TCAE, el de la Marina Baixa, amb 59 places d’infermeria i 14 TCAE o el de Gandia, amb 80 noves places d’infermeria i 18 TCAE.
L’equip ha assenyalat que “ens sentim totalment abandonats per la Conselleria de Sanitat que no ha valorat adequadament la resposta del personal d’infermeria i les TCAE del nostre hospital durant la pandèmia, sent una de les àrees més castigades i amb major incidència del país. La pressió assistencial després de la pandèmia no ha disminuït, tot el contrari, i actualment amb l’escàs augment de l’ampliació de personal estructural assignat per Conselleria al nostre hospital, implica que la ràtio continua sent d’una infermera i una TCAE per cada 26 pacients ingressats, retrocedint a nivells anteriors a 2020, una cosa totalment inadmissible”.

Entre els principals objectius que la Direcció d’Infermeria esperava dur a terme amb la nova adjudicació de places, estava previst reforçar les Urgències hospitalàries, reforçar el servei de Preventiva (tan necessari especialment després de la pandèmia), i poder mantenir dues infermeres en el torn de nit en les plantes d’Especialitats Quirúrgiques, Pneumologia, Traumatologia, Cardiologia, Oncologia i Maternitat. Amb les places adjudicades una infermera i una TCAE hauran d’atendre una mitjana de 26 pacients en el torn de nit.

El pròxim 30 d’abril expiren els contractes especials que es van fer durant la crisi sanitària del Covid19, 35 d’infermeria i 25 de TCAE. Aquests llocs de treball no es mantenen i en el seu lloc entraran les 14 infermers/as i 11 TCAE. L’equip d’infermeria manifesta que “Esperava mantenir com a mínim aquesta ràtio i l’assistència digna i de qualitat que mereix la població a la qual s’atén”.

“A més, cal ressaltar que amb les places estructurals assignades a l’Hospital d’Alcoi no es podrà donar resposta a necessitats àmpliament demandades per la població, com les recollides en la Llei 8/2018 de 20 abril, de modificació de la Llei 10/2014, art. 59 bis sobre drets en salut sexual i reproductiva, en el cas del contacte pell amb pell en els naixements per cesària”, indiquen els components de l’equip directiu.

No és la primera vegada en aquest últim any que l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi alça la veu per a reivindicar una solució estructural i definitiva a les importants deficiències de recursos tècnics i humans que sofreix.