Home Alcoià Diputació aporta fons per a actualitzar la xarxa sísmica provincial que gestiona...

Diputació aporta fons per a actualitzar la xarxa sísmica provincial que gestiona la UA

0
SHARE
Efectius dels Bombers de la Diputació durant uns simulacre de rescat.

El Consorci Provincial de Bombers i la Universitat d’Alacant (UA) han renovat el programa de recerca i d’assessorament que des de l’any 2004 mantenen en matèria de microsismicitat. El Diputat d’Emergències, Javier Sendra, i la rectora de la UA, Amparo Navarro, han signat el conveni que regula aquesta col·laboració que es prolongarà durant quatre anys més.

“La tasca de la Diputació d’Alacant en aquest projecte és ajudar econòmicament a la compra de material i instruments per al Departament de Ciències de la Terra i del Medi Ambient de la UA, que és qui realitza els estudis i recopila la informació, amb la fi de cooperar en la consolidació i ampliació de l’operativitat de la xarxa sísmica instal·lada a la província”, ha explicat Sendra.

En aquest sentit, la rectora ha destacat que la renovació dʻaquest conveni “és essencial per mantenir la xarxa sísmica de la Universitat dʻAlacant i donar un servei que és de gran importància per a tota la província” i ha afegit que, a més, “millorem els equips actuals i, per tant, el control de la sismicitat provincial”.

Pla d’intervenció

Gràcies a aquest acord, el Consorci de Bombers rep una actualització constant de les dades de sismicitat que els permet elaborar un pla especial d’actuació que assegure la intervenció eficaç i coordinada dels recursos i mitjans disponibles, per tal de reduir les conseqüències dels possibles terratrèmols que es puguin produir sobre les persones, els béns i l’entorn.

El desenvolupament de campanyes divulgatives i d’assessorament tècnic adreçades a ajuntaments per ajudar-los a elaborar els seus propis plans d’actuació davant el risc sísmic, la divulgació de la informació sísmica o la sensibilització de l’opinió pública mitjançant accions de formació i consulta són altres dels aspectes que contempla aquesta col·laboració.