Home Alcoià L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, en alerta roja per...

L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, en alerta roja per risc d’incendis degut a l’onada de calor

644
0
SHARE
Pantalla que marca el risc extrem d'incendis a tota la muntanya alacantina.

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Comunitat Valenciana ha activat l’alerta màxima per incendis forestals a tot l’interior alacantí. La principal causa és l’onada de calor que afecta durant aquestes jornades a comarques com l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Un fet que comporta un augment considerable del perill de que es produisquen incendis forestals.

A la calor hi ha que afegir també el fet de que la matèria vegetal és considerable a les zones forestals de la muntanya alacantina després de les quantioses pluges de la primavera. Per això, des dels ajuntaments de les localitats de la zona demanen a la població màxima precaució durant les jornades de dilluns 18 i dimarts 19 de juliol.

Amb aquesta situació, el Centre de Coordinació d’Emergències recorda que està terminantment prohibit fer foc a qualsevol punt dels termes municipals de les localitats afectades, entre les que es troben totes les de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Paral·lelament, des dels ajuntaments implicats recomanen a la població que evite l’esforç físic en les hores centrals del dia, que es mantinguen hidratats tractant de no consumir begudes alcohòliques i que no facen menjars copiosos.