Home Castalla Diputació aprova per unanimitat defensar la figura de l’escriptor castellut Enric Valor

Diputació aprova per unanimitat defensar la figura de l’escriptor castellut Enric Valor

0
SHARE

La passada setmana, l’Ajuntament de Mutxamel aprovava la substitució de la nomenclatura en una de les seues avingudes. Anava a anomenar-se Enric Valor, en homenatge a l’insigne escriptor en llengua valenciana nascut a Castalla. Valor fou una de les principals figures de les lletres valencianes durant el segle XX gràcies a les seues ‘Rondalles’, cosa que li va valdre ser empresonat durant la dictadura franquista. la proposta de canvi de nom a la localitat alacantina va provocar una onada de manifestacions en defensa de la figura del literat des de tots els àmbits.

Ara, el darrer plenari de la Diputació d’Alacant celebart aquest dimecres 5 de maig ha aprovat per unanimitat defensar la figura de l’autor castellut. Ho fa a proposta del grup socialista en l’ens provincial i amb la idea de mantenir intactes les senyes d’identitat valencianes a una regió en la que conviuen les dos llengües oficials: valencià i castellà.

L’Alcalde de Mutxamel -que va donar llum verda al canvi de nomenclarura al seu consistori-, ha estat present a la Diputació com a diputat provincial pel PP que és. El primer edil mutxameler manté la idea de canviar el nom a l’avinguda de la seua localitat, però ha presentat una iniciativa per a donar-li el nom d’Enric Valor a altre carrer. Tot després del que els socialistes alacantins cosideren un “atac” a la identitat dels valencians que no volen que es torne a repetir.

La moció aprovada per Diputació inclou demanar al Consell que atorgue l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana a l’escriptor de Castalla.