Home Alcoi Alcoi gravarà en el consum d’aigua el servei de clavegueram, però seguirà...

Alcoi gravarà en el consum d’aigua el servei de clavegueram, però seguirà estant per davall de la càrrega impositiva mitjana a la CV

0
SHARE

La crisi santària, econòmica i social derivada del coronavirus ha trastocat tots els plans inversors que els diferents ajuntaments tenien abans de la pandèmia. Totes les administracions locals han hagut de destinar des de 2020 fons per a ajudar als diferents sectors econòmics i a la població més vulnerable per a protegir-los contra els efectes de la Covid19. Cosa que ha provocat que moltes hagen de replantejar-se la recaptació per a continuar cobrint aquestes necessitats.

Entre elles es troba la ciutat d’Alcoi, que establirà a partir del darrer trimestres d’enguany una nova taxa respecte al subministrament d’aigua. Gravarà el servei de clavegueram via rebut de l’aigua, recaptant una mitjana de 10 euros per llar i any amb els mantenir la xarxa local. Tot a una ciutat que, segons la Regidoria d’Hisenda, té una càrrega impositiva menor a la mitjana regional a raó de 415 per 445.

La mesura busca equilibrar els comptes locals sense tocar impostos com el de béns immobles (IBI), cosa que tindria una aplicació desigual i no respondria al servei municipal que reben. De fet, des del Consistori alcoià defensen que l’administració local presta també més serveis que la mitjana de les poblacions valencianes. En concret, quasi un 25% més de taxes destinats a serveis municipals, segons l’Ajuntament d’Alcoi.

La posada en marxa d’una nova taxa pel servei de l’aigua ha suscitat crítiques per part del principal partit de l’oposició, el PP. Els conservadors critiquen l’augment de la pressió fiscal als alcoians, hagut compte de que la baixada d’impostos és un dels pilars dels seus programes.