Home Cocentaina Diputació destina 10 nous bombers als parcs de Cocentaina i Ibi i...

Diputació destina 10 nous bombers als parcs de Cocentaina i Ibi i entrega un vehicle a ACIF

0
SHARE

Els parcs de Bombers de Cocentaina i Ibi rebran un reforç de 10 nous efectius per a cobrir els 5 torns de vigilància que presten després d’anys de reivindicacions per part dels propis Bombers. A més, ACIF Alcoi, la més antiga de la província, ha rebut un nou vehicle amb el que optimitzar la seua tasca de prevenció i suport a l’extinció de focs cara a l’estiu.

L’estiu està a la volta del cantó, i això, per a una zona com la que ocupen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla suposa extremar les precaucions davant de l’arribada de les altes temperatures i la previsible manca de precipitacions. La gran massa forestal que atresora l’interior alacantí fa d’aquesta zona el pulmó de tota la província, pel que des de les diferents administracions i ens de prevenció perfilen ja el dispositiu que vetlarà per que el foc no siga un dels protagonistes de l’estiu a unes localitzacions de gran valor natural.

Al llarg dels darrers anys, cossos com els Bombers o les Brigades Forestals de la Generalitat han vist minvades les seues capacitats, en no estar correctament dotats. No obstant, el Consorci Provincial de Bombers i el propi Consell han revitalitzat tots dos cossos amb nous efectius i vehicles. És els cas dels 10 bombers que han sigut destinats als parcs de Cocentaina i Ibi per a completar el personal necessari per a abastir els 5 torns que vetlen per la seguretat contra incendis, 24 hores i 365 dies a l’any. A ells cal afegir la construcció de 4 heliports a les comarques.

No sols els Bombers dels dos parcs de la muntanya alacantina comptaran amb més efectius, sinó que cossos de voluntaris com ACIF Alcoi, el més antic de tota la província, també han rebut un nou vehicle per a optimitzar la seua tasca de vigilància i extinció. Tot per a una campanya que evolucionarà en funció de la climatologia, però que ja compta amb diverses tasques avançades per part dels ajuntaments de les comarques, com la neteja de restes vegetals en camins forestals. Tot amb l’objecte de que el cor verd de la província d’Alacant mantinga la seua riquesa forestal durant l’època més calorosa de l’any.

A banda d’això, l’Ajuntament d’Alcoi ja ha cedit els terrenys per a la instal·lació de la Brigada Forestal de la Font Roja sobre 7.200 m2 de terreny al polígon de la Beniata.