Home Alcoià La Mancomunitat crea 30 rutes ciclistes BTT i de carretera com gènesi...

La Mancomunitat crea 30 rutes ciclistes BTT i de carretera com gènesi del seu gran projecte turístic

0
SHARE

20Mils és el nom que rep el projecte més ambiciós que la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat vol posar en marxa. Es tracta de crear 30 rutes ciclistes, tant per carretera com per muntanya, capaces d’atraure des de professionals d’aquest esport fins a famílies senceres. Les rutes cobreixen totes les localitats integrades en la MAC, que crearà un cens d’establiments comercials, hotelers i hostalers per a possibilitar el recorregut de la ruta inclús per etapes.

 

Una de les principals finalitats fundacionals de la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat, activa des de 2012 a les comarques de la muntanya alacantina, és fer la zona i les localitats que la composen un pol d’atracció de turisme. Aquest sector està cobrant una importància creixent a l’hora de dinamitzar l’economia d’una zona, la de l’interior de la província d’Alacant, que sempre ha estat lligada a la indústria. Tot i això, l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla tenen diversos elements, com la cultura, el patrimoni, la gastronomia o la natura, capaços d’atraure molts visitants.

És per això pel que l’ens supramunicipal s’ha plantejat la creació d’una sèrie de rutes ciclistes amb les que transformar l’interior alacantí en destinació predilecta per als practicants d’aquest esport. De fet, les carreteres i sendes de la muntanya alacantina són utilitzades inclús per professionals per a preparar-se per a competir, al temps que existeixen rutes aptes per a tota la família. D’ací que la MAC haja activat el projecte 20Mils, que fa referència a la quantitat de pics per damunt d’aquesta alçària que existeixen a les comarques.

Aquesta iniciativa contempla la creació de fins a 30 recorreguts ciclistes, 15 per carretera i 15 per muntanya, que recorrerien en un màxim de 190 quilòmetres totes les poblacions que composen la MAC. A banda d’això, existiran rutes en cadascuna de les poblacions que integren l’ens, a banda d’una guia dels comerços, hotels i restaurants en les que poder gaudir de la gastronomia de la zona i descansar. Totes les rutes estaran acreditades per una empresa especialitzada i podran ser recorregudes per etapes, tant per carretera com per muntanya. A més, el mapa que recull les rutes també inclou la possibilitat de recórrer senders per les poblacions que composen la MAC.

D’altra banda, l’ens també ha rebut ajudes per part de la Generalitat dins del pla de contractació d’aturats menors de 30 anys. Seran vora 88.000 euros amb els que es contractarà a 5 joves per als diferents departaments de la MAC durant 12 mesos.