Home Alcoià Diputació destina 106.500 euros en ajudes a la difusió cultural a l’Alcoià,...

Diputació destina 106.500 euros en ajudes a la difusió cultural a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla

0
SHARE

La Diputació d’Alacant ha aprovat la concessió d’ajudes per un import de 487.000 euros destinades a ajuntaments i altres ens locals per al desenvolupament, foment i difusió de la cultura a la província a través d’un ambiciós programa d’ajudes destinat a la realització d’activitats culturals, musicals i escèniques.

La vicepresidenta primera i Diputada de Cultura, Julia Parra, ha assenyalat la importància de “seguir donant suport a través d’aquesta nova línia de subvencions als professionals de el sector cultural, que podran desenvolupar aquest any nombroses activitats als municipis alacantins gràcies també a la implicació dels ajuntaments, col·laboradors imprescindibles per poder desenvolupar nombroses propostes de qualitat adreçades a tots els públics”.

Entre les activitats que seran objecte de subvenció es troben l’organització d’actuacions musicals, festivals, certàmens, fires, concursos, homenatges, exposicions, congressos o simposis, així com el disseny, maquetació, edició, impressió i reproducció de llibres i revistes, CD, DVD o qualsevol altra publicació en suport paper o digital, d’accés gratuït per al públic.

El paquet d’ajudes destinat a l’Alacantí és de més de 32.000 euros mentre que a la comarca del Comtat dels consistoris rebran un total de 76.500 euros i en l’Alcoià ascederán a gairebé 30.000 euros. Per la seva banda, a l’Alt Vinalopó es distribuiran ajudes per valor de 17.000 euros, en el Mig Vinalopó percebran 42.300 euros i la comarca del Baix Vinalopó rebrà prop de 10.000 euros. Així mateix, l’àrea de Cultura de la institució provincial ha designat ajudes per valor de 106.500 euros per als municipis i entitats de la Marina Alta; mentre que a la Marina Baixa es repartiran al voltant de 63.000 euros de subvencions. Finalment, la Diputació ha concedit 109.000 euros d’ajuts a les localitats de la comarca de Vega Baixa.