Home Alcoià Diputació destina 1,5M€ per a instal·lar punts de recàrrega de vehicles elèctrics...

Diputació destina 1,5M€ per a instal·lar punts de recàrrega de vehicles elèctrics a tota la província

299
0
SHARE
Representants provincials junt a un punt de recàrrega de vehicles elèctrics al propi Palau Provincial.

La Diputació d’Alacant destinarà en 2022 un total d’1,5 milions d’euros a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics als municipis del territori. La institució provincial ha creat per primera vegada enguany aquest paquet d’ajudes, dirigit a localitats de fins a 50.000 habitants i el termini de presentació de sol·licituds del qual ja està obert i finalitza el proper 15 de juny.

“La Diputació d’Alacant fa anys que aposta per la mobilitat elèctrica, conscient de la seva eficiència i dels seus múltiples beneficis, tant econòmics, com per al nostre entorn natural, ja que l’ús d’aquest tipus de transport comporta un estalvi important en combustible i contribueix notablement a combatre el canvi climàtic i reduir la contaminació atmosfèrica”, ha assenyalat el diputat responsable de l’àrea, Miguel Ángel Sánchez.

Els sistemes de recàrrega es classificaran, segons la seva potència, de la manera següent: vinculat (inferior a 7KW), convencional (igual o superior a 7KW i inferior a 15KW), semi-ràpida (igual o superior a 15KW i inferior a 40KW) , ràpida (igual o superior a 40KW i inferior a 100KW) i ultra ràpida (igual o superior a 100KW). Aquesta inversió se suma als més de 4,7 milions d’euros que la institució provincial ha destinat per dotar els ajuntaments del territori de vehicles elèctrics, una acció de la qual se n’han beneficiat 122 municipis de menys de 50.000 habitants i que ha permès el subministrament de 171 cotxes i camionetes.

“Aquests 6,2 milions dʻeuros constitueixen la partida econòmica en matèria mediambiental més rellevant dʻaquesta legislatura i dels últims anys de la Diputació”, ha conclòs Sánchez.