Home Alcoi Signat el conveni per a enllestir el CdT d’Alcoi, que abastarà 5...

Signat el conveni per a enllestir el CdT d’Alcoi, que abastarà 5 comarques i més de 90 municipis

380
0
SHARE

Des de fa pocs anys, el Departament de Turisme de la Generalitat Valenciana ha fet una aposta per diversificar la tipologia de l’oferta turística valenciana. Tradicionalment, aquesta s’ha centrat en destinacions de sol i platja, deixant de banda les localitats d’interior. Però els atractius gastronòmics, culturals i patrimonials de les zones allunyades de la costa són també potents. Per això, Generalitat està creant Centres de Desenvolupament Turístic o CdT’s a l’interior de les tres províncies. La ciutat d’Alcoi albergarà el corresponent a Alacant.

Serà de forma imminent, després de que Ajuntament i Turisme hagen signat ja el conveni que permetrà a l’administració autonòmica crear el CdT a la ciutat dels ponts. S’ubicarà a l’Illa de Rodes, i concretament l’antic taller de carruatges, una de les àrees més arquitectònicament atractives del complex. Generalitat invertirà enguany fins a 1,2M€ per a començar les obres a l’edifici. Es tracta de l’adequació i equipament del mateix per un cost total de 2,1M€, que permetrà crear despatxos, zona d’administració i aules de formació en matèria turística.

El conveni estableix la cessió per 30 anys de les instal·lacions del CdT per a l’Agència Valenciana de Turisme, encara que la propietat seguirà sent municipal. Generalitat correrà amb les despeses de manteniment en eixe lapse de temps. Tot a un recurs turístic que preveu abastar 5 de les comarques centrals valencianes, que sumen 92 municipis i una població total de més de 350.000 habitants, a més de quantiosos atractius turístics.

El CdT d’Alcoi vertebrarà i complementarà l’oferta formativa que presten ens com el Centre d’FP de Batoi.