Home Alcoià Diputació destina 2,5M€ per a rehabilitar el patrimoni arquitectònic de les localitats...

Diputació destina 2,5M€ per a rehabilitar el patrimoni arquitectònic de les localitats alacantines

0
SHARE
Els responsables provincials de l'àrea de Patrimoni durant la presentació de les inversiones en aquesta matèria.

La Diputació d’Alacant sufragarà amb dos milions i mig d’euros el pla per a la rehabilitació i la posada en valor del Patrimoni Arquitectònic de caràcter històric municipal de localitats de menys de 75.000 habitants de la província, la major inversió de la història en aquesta matèria.

El Diputat d’Arquitectura, José Ramón González de Zárate, ha posat de manifest la importància d’aquesta inversió per a “la defensa i recuperació del nostre territori, a través de la convocatòria més gran de la història de l’àrea pel que fa a recursos econòmics. Una proposta encaminada fonamentalment a protegir i consolidar béns que, en alguns casos, requereixen actuacions urgents, a més del seu avançat estat de deteriorament, per raons de seguretat”.

Així ho ha explicat aquest matí durant la presentació d’aquest programa, amb el director de l’Àrea d’Arquitectura, Rafael Pérez. El ple de la Diputació ha aprovat aquest paquet d’ajudes que preveu destinar fins a 500.000 euros per municipi i tindrà en compte, entre altres criteris, el nombre d’habitants, la rellevància de l’immoble, el nivell d’urgència, la qualitat tècnica de la proposta, així com el seu interès científic i cultural.

Reactivació de l’economia local

A més, també es valoraran sol·licituds que compten amb actuacions que generen activitat econòmica, cultural i social com a motor per reactivar l’economia local, potenciar i generar la cohesió social, i pel seu valor en la identitat i la idiosincràsia dels municipis.

Per la seua part, Rafael Pérez ha destacat la trajectòria de la institució en quant a implicació i compromís per treballar en pro de la conservació del patrimoni històric i cultural de la província. En aquest sentit, ha coincidit amb González de Zárate en subratllar l’intens treball que s’està duent a terme des de l’Àrea d’Arquitectura per dotar els municipis d’un pla director, com a pas fonamental per a la consolidació, la protecció, la restauració o la valorització d’edificis, construccions i restes arquitectòniques.

El termini de presentació de sol·licituds per beneficiar-se del Pla Provincial serà de 15 dies a partir del següent a la seva publicació al BOP i s’hauran de formalitzar a través de tràmit electrònic.