Home Alcoià Diputació destina 3 milions als ajuntaments per a garantir la prestació de...

Diputació destina 3 milions als ajuntaments per a garantir la prestació de serveis socials durant la pandèmia

521
0
SHARE

Els ajuntaments estan afrontant tot un desafiament durant el present Estat d’Alarma, una situació que restringeix la mobilitat de les persones. Situació especialment complicada tenen els grups de risc que més ñoden veure’s afectats pel Covid-19 o aquelles que es troben en risc d’exclusió social. Fets tots dos que limiten més si cal les possibilitats d’accedir a serveis bàsics durant aquest episodi, que durarà mínim fins el proper 11 d’abril.

Molts dels esforços -a l’espera de possibles ajudes econòmiques locals per a empreses i autònoms- van destinats a l’àrea de Serveis Socials. D’ella depèn localitzar les necessitats de les persones que més vulnerabilitat tenen davant el coronavirus. Per això, es veuen obligades a destinar despeses a abastir a la població que ho requereix. Però, des d’ara, comptaran amb una ajuda resin aprovada per la Diputació Provincial d’Alacant.

L’ens provincial ha donat llum verda a un pla per a destinar fins a 3 milions d’euros als ajuntaments de tota la província. Una dotació destinada a cobrir els esforços extraordinaris que els diferents consistoris han de fer per a cobrir la demanda en Serveis Socials. Ha sigut en el primer plenari telemàtic que celebra la Diputació d’Alacant en tota la seua història, pel que cap dels 31 diputats provincials ha estat present al Palau Provincial.

La mesura preveu avançar fins el 75% dels fons que requerisquen els ajuntaments per a cobrir serveis com l’atenció domiciliària a majors i dependents. A més, dona prioritat a les poblacions de menys de 30.000 habitants, que poden tindre més limitacions per a invertir més en aquesta àrea. El servei també tindrà un assistent virtual a la web de la Diputació, que pot aplicar-se a les webs de cada consistori i està disponible les 24 hores.