Inici Destacats Les filaes d’Alcoi ofereixen llits i espais per a albergar als afectats...

Les filaes d’Alcoi ofereixen llits i espais per a albergar als afectats pel coronavirus

212
0
COMPARTIR

La solidaritat és altre dels baluards que està posant-se a l’ordre del dia durant la crisi sanitària provocada pel coronavirus. Ja siga a títol individual, com per part d’associacions, col·lectius o empreses, es multipliquen els oferiments per a ajudar en aquesta situació d’emergència. És el cas de les filaes d’Alcoi, que han vist ajornades les activitats pròpies dels Moros i Cristians més coneguts del món.

D’ací que els primers trons dels ens festers alcoians hagen llançat una iniciativa que busca augmentar les possibilitats dels contagiats per Covid-19 per a obtenir un tractament i aïllament que els permeten superar la infecció. Les 28 filaes s’han coordinat per a oferir a la Conselleria de Sanitat els seues locals per a albergar malalts per coronavirus. Totes tenen superfície suficient a les seues seus, i llits que habitualment utilitzen els músics durant els festejos.

Tant l’espai com els llits han sigut oferits a l’administració per a que dispose d’elles conforme necessite. A les 28 seus festeres es podrien crear en torn a 800 places per a malalts, tot i que els llits també podrien reforçar altres infraestructures, com en el cas de que es requerira un hospital de campanya.