Home Alcoià Diputació destina 800.000 euros en ajudes als clubs i ajuntaments de la...

Diputació destina 800.000 euros en ajudes als clubs i ajuntaments de la província en matèria esportiva

60
0
SHARE

La Diputació d’Alacant impulsa quatre programes de subvencions en matèria d’esports que permetran injectar prop de 800.000 euros en els clubs i municipis del territori. El Butlletí Oficial de la Província (BOP) publicarà pròximament les bases d’aquestes convocatòries dirigides a l’organització d’esdeveniments, l’adquisició de trofeus i medalles o el manteniment d’Escoles Esportives.

“Seguim aprovant paquets d’ajudes que posen de manifest el nostre absolut compromís amb els ajuntaments, clubs i esportistes de la província. Tots ells fan una tasca essencial en el foment i difusió de la pràctica de l’activitat física, especialment entre els més joves, i necessiten de la nostra col·laboració per seguir funcionant”, ha assenyalat el diputat responsable de l’àrea, Eduardo Dolón.

D’una banda, la institució destinarà un total de 600.000 euros per a col·laborar amb els ajuntaments en el manteniment de les seves Escoles Esportives i en el desenvolupament d’activitats en aquest àmbit. La realització de campionats, trobades, curses, tornejos, tallers o sessions divulgatives i formatives són algunes de les iniciatives que es podran subvencionar gràcies a aquest ambiciós paquet inversor, que el 2021 ha incrementat la seva dotació econòmica més d’un 5%.

A més, la Diputació ajudarà a les entitats i clubs a organitzar esdeveniments esportius d’especial interès amb 144.870 euros. D’aquesta manera, la institució provincial pretén atraure el territori competicions i tornejos de gran rellevància i repercussió social que generin un important impacte mediàtic i en què participen esportistes d’alt nivell.

Les altres dues convocatòries que es llançaran en els pròxims dies són l’orientada a l’adquisició de trofeus i medalles, dotada amb 30.770 euros i dirigida a municipis, i la enfocada a l’organització de partides de Pilota Valenciana. Aquesta última línia, creada per primera vegada aquest any, ascendeix a 20.000 euros i és per a localitats de menys de 3.000 habitants.