Home Castalla Els populars de Castalla activaran un servei d’assessorament sobre les fotovoltaiques per...

Els populars de Castalla activaran un servei d’assessorament sobre les fotovoltaiques per als veïns si no ha fa l’Ajuntament

0
SHARE

El grup municipal del PP de Castalla ha anunciat l’assessorament gratuït als veïns de la capital de la Foia davant el que qualifiquen “d’obscurantisme de l’Ajuntament per a la implantació de plantes fotovoltaiques al municipi”. Així ho ha acordat en la reunió que ha mantingut aquesta setmana la portaveu de Medi Ambient del Grup Popular, Elisa Díaz, a Castalla amb el grup municipal popular encapçalat pel seu portaveu, Magda Berenguer per analitzar la situació de la possible implantació de plantes fotovoltaiques en el terme municipal.

Díaz ha explicat que “la manca d’agilitat des del govern de Puig està propiciant l’aparició de megaplantes, tot i el decret llei que van aprovar a l’agost de 2020 i que no ha servit de res”. Des del grup municipal, Berenguer ha assenyalat que “estem a favor de les energies alternatives i sostenibles però demanem transparència i participació. El que no té sentit és que l’Ajuntament oculte informació i menteixi sobre les sol·licituds perquè neguen haver emès certificats de compatibilitat urbanística quan sembla que sí que ho ha fet al almenys en quatre projectes”.

“L’Ajuntament ha d’emetre aquests certificats als projectes si compleix tots els requisits i, a més, hauria d’informar als veïns respecte l’exposició pública de cada projecte, així com de la possibilitat de presentar al·legacions per part de qualsevol interessat. Res d’això estan fent”, afirma Díaz. La portaveu popular ha advertit que a Castalla hi ha “desinformació, poca transparència, improvisació i ocultació de dades per part de l’equip de govern i no ens quedarem de braços plegats”.

Magda Berenguer ha afirmat que “en cap moment s’ha informat a la ciutadania de la realitat de la situació, de la possibilitat d’al·legar en el tràmit d’informació pública a cadascun d’aquests projectes, en la viabilitat dels mateixos només si compleixen tots els tràmits mediambientals i urbanístics exigits, dels pros i els contres que pot arribar a ocasionar al municipi, de l’ocupació real que comportaria en el cas de tirar endavant i arribar a aprovar-se i executar-se, i de la ineficaç mesura adoptada per acord en Ple que van tirar endavant amb els vots de Ciutadans i PSPV, per intentar canviar les regles de joc a meitat de partida, intentant vendre fum a el dir que amb aquesta mesura es van a paralitzar totes les sol·licituds presentades”.

La portaveu popular de Castalla ha assenyalat que “davant d’aquest obscurantisme mostrat per l’equip de govern de Castalla, no sabem en base a quins interessos, demanem que es cree una ‘finestra informativa’ per als veïns. En cas que no ho facin, des del PP estem a disposició de cada veí per informar-los de l’tràmit que cada projecte ha de seguir i dels terminis per presentar al·legacions “.

Per la seva banda, la diputada autonòmica ha anunciat que “des del PP volem denunciar la manca d’informació veraç no només als grups municipals a l’oposició al consistori, sinó sobretot als veïns de Castalla, arribant a crear una alarma social innecessària davant d’una situació que en cap moment hauria d’haver sorprès l’equip de govern, ja que diverses d’aquestes sol·licituds porten tramitant des de fa temps i anys enrere ells mateixos es van mostrar favorables a la implantació de plantes fotovoltaiques”.

“No s’entén que el 2012 la actual vicealcaldessa, Maite Gimeno, signés un conveni, quan llavors era Alcaldessa, presumint d’aconseguir per al seu poble una macroplanta fotovoltaica de 349 megawatts, ocupant més de 700 hectàrees a la zona dels Campellos, que no va arribar a executar-se, i ara es sorprengui que hi hagi sol·licituds per instal·lar plantes fotovoltaiques “, ha afegit Díaz.

“Volem saber a què es deu aquest canvi d’opinió, a quins projectes dóna suport l’equip de govern de Castalla i quins no, així com els interessos, d’haver-los, o els criteris, per donar suport a uns projectes sí, i altres no. En definitiva, que hi haja transparència i informació sobre aquest tema”, conclou la conservadora.