Home Alcoià Diputació destina vora 95.000 euros a ajudar a 27 poblacions de la...

Diputació destina vora 95.000 euros a ajudar a 27 poblacions de la muntanya a sufragar el servei de Bombers

657
0
SHARE

La Diputació d’Alacant ajuda un total de 107 municipis de la província a cobrir les aportacions estatutàries del Consorci de Bombers per al Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament. El Butlletí Oficial de la Província (BOP) ha publicat recentment la resolució d’aquesta convocatòria que ascendeix a 700.000 euros.

El diputat de l’àrea, Adrián Ballester, ha assenyalat que “l’objectiu d’aquestes subvencions és col·laborar amb els municipis en el pagament d’un servei tan essencial com és el que presten els bombers de el Consorci Provincial, especialment a aquelles localitats de menys població i que tenen més dificultats per fer front a les quotes corresponents”.

Les poblacions de les comarques de l’Alcoià i El Comtat que estan incloses en aquesta convocatòria són Agres, Alcocer de Planes, Alcoleja, Alfafara, Almudaina, Balones, Banyeres de Mariola, Benasau, Beniarrés, Benifallim, Benillup, Benimarfull, Benimassot, Castalla, Cocentaina, Fageca, Famorca, Gaianes, Gorga, L’Alqueria d’Asnar, l’Orxa, Muro d’Alcoi, Onil, Penàguila, Planes, Quatretondeta, Tibi i Tollos. L’ajuda en aquesta zona ascendeix a 94.599 euros.

Les subvencions estan determinades en funció de la població de cada municipi, cobrint-se el 100% de la quota en les de menys de mil habitants, mentre que les que superen aquesta població i no els cinc mil habitants tindran sufragada prop de el 50% de la aportació. Les localitats d’entre 5.000 i 10.000 habitants obtindran un ajut que els permetrà afrontar el 28% de la mateixa. El percentatge per aquells la població oscil·la entre els 10.000 i 20.000 veïns serà del 16% per a a aquesta ajuda.