Home Economia Diputació executa treballs del Pla d’Obres i Serveis a Muro per valor...

Diputació executa treballs del Pla d’Obres i Serveis a Muro per valor de vora 450.000 euros

1240
0
SHARE

La Diputació Provincial d’Alacant va a executar treballs a Muro per valor d’uns 450.000 euros, dels quals en finança aproximadament el 80%. La resta de la inversió, que afecta a 5 carrers de la localitat que van a ser completament reformats, l’escometrà el propi Consistori murer, dins d’unes obres que finalitzaran en 5 mesos i que han resultat per davall del preu previst al plec. Les executarà una empresa local.

Les grans inversions que es desenvolupen a les diferents poblacions, en moltes ocasions per a transformar-les i millorar la vida dels seus ciutadans, requereixen de gran sumes de diners per a ser executades. Però eixa capacitat econòmica no està a l’abast de qualsevol ajuntament a l’hora d’invertir, i només si es tracta d’una localitat amb habitants suficients per a tindre un pressupost elevat es duran a terme els treballs. Per a la resta de poblacions existeixen els plans d’obres que anualment desenvolupa la Diputació d’Alacant.

Aquesta iniciativa ofereix a les localitats que no poden valdre’s per sí mateixes a l’hora d’invertir la possibilitat d’obtenir elevats percentatges de subvenció amb els que desenvolupar els treballs que requereixen. És el cas de Muro, que ha signat hui el replanteig dels treballs que els seus veïns venen reivindicant a fins a 6 carrers de la població. Tots ells patiran treballs de pavimentat i millora de les seues xarxes d’il·luminació i subministrament d’aigua i gas, així com la canalització d’aigües fecals. La suma total dels treballs ascendeix a vora 450.000 euros.

Els treballs a desenvolupar comencen de manera immediata i causaran algunes molèsties als veïns dels carrers afectats, per als que la primera edil murera ha demanat accessos en condicions a les seus llars. La part que aporta l’Ajuntament dels prop de 450.000 euros, preu final dels treballs després de l’estalvi generat amb l’adjudicació a una empresa local, supera els 80.000 euros per a uns treballs que tenen un termini d’execució de 5 mesos i inclouen millores més enllà del plec.

La Diputació d’Alacant té previst aquest dimecres aprovar el paquet d’inversions per a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla en quant al Pla d’Obres i Serveis de l’ens de l’any passat.