Home Alcoi El Senat aprova donar suport a la Cavalcada d’Alcoi per a ser...

El Senat aprova donar suport a la Cavalcada d’Alcoi per a ser Patrimoni de la Humanitat

1253
0
SHARE

El Senat ha aprovat per unanimitat demanar al govern central el seu suport per a que la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi siga declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat. Ara és l’Ajuntament de la ciutat dels ponts el que ha de tancar l’expedient per a remetre-lo a la Generalitat, que farà allò propi amb el govern abans de que l’expedient, si tot va bé, arribe a la Unesco, que decidirà si l’aprova.

El Nadal Alcoià és, juntament amb els Moros i Cristians, una de les principals manifestacions de la cultura i les tradicions de la ciutat d’Alcoi. A més d’això, i degut a la promoció creixent que es fa del turisme com a motor econòmic, any rere any són milers les persones que acudeixen a gaudir dels actes únics del Nadal a la capital de l’Alcoià. Tant és així que, ja al 2001, la Cavalcada va ser declarada d’Interès Turístic Nacional, i al 2011 Bé d’Interès Cultural. Des de l’any passat, l’Ajuntament està tractant de que també siga declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat.

Però aquest expedient té uns tràmits que avarquen diversos anys fins que la Unesco haja de decidir si la considera com a tal. El primer pas ja està duent-lo endavant l’Ajuntament, configurant l’expedient amb les dades històriques, però ara ha arribat un segon i important pas. Es tracta de l’aprovació per unanimitat del Senat a l’hora d’instar al Govern central a donar suport a la candidatura de la Cavalcada dels Reis Mags alcoiana per a ser declarada Patrimoni de la Humanitat. Una proposta que ha arribat a la cambra de la mà del senador popular Agustín Almodóbar.

La decisió de la Cambra Alta ha unificat els criteris de tots els grups representats en ella, que han situat la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi com a exemple de la unió d’un poble en torn a una de les seus principals manifestacions culturals. Ara, la pilota torna de nou al sostre de l’Ajuntament, que haurà d’accelerar la confecció de l’expedient per a remetre-lo a la Generalitat, que haurà d’aprovar el seu pas al següent nivell: el Govern d’Espanya. És segur que, una vegada en aquest pas, la votació governamental serà favorable a l’expedient, pel que la documentació arribaria ja a la Unesco, que estudiaria el cas abans de prendre una decisió.

La intenció de l’Ajuntament d’Alcoi és que no sols la Cavalcada, sinó també Les Pastoretes, La Burreta, el Tirisiti i el Campament Reial entren dins de la declaració com a Patrimoni Cultural de la Humanitat.