Home Alcoià Diputació i patronal estudien mesures per a reflotar l’activitat econòmica després del...

Diputació i patronal estudien mesures per a reflotar l’activitat econòmica després del confinament

750
0
SHARE

Totes les administracions -incloses les locals- treballen per a enllestir ajudes que facen menys dramàtica la situació econòmica a la que s’ha vist abocats tots els sectors econòmics degut a la crisi del coronavirus. A hores d’ara, només faltava un d’aquest ens a terres alacantines per pronunciar-se en aquest sentit, com és la Diputació d’Alacant. L’ens provincial treballa junt a la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) per a perfilar mesures d’estímul econòmic i que estiguen llestes abans de que acabe el confinament.

La idea és que, amb la recuperació parcial de la normalitat hi hagen també mesures provincials a les que empreses i negocis puguen acollir-se per a recuperar la seua activitat. Les mesures poden anar orientades a estimular sectors com el del turisme i les empreses auxiliars de serveis, molt afectades per l’Estat d’Alarma.

Algunes de les propostes es refereixen a l’eliminació de l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), que Diputació ha traslladat al Govern central. L’ens provincial recapta un recàrrec d’aquesta taxa. Altres iniciatives en aquest sentit parlen de reflotar el sector turístic, amb una incidència capital al PIB alacantí.