Home Alcoià Generalitat cedeix a les pressions de premsa i societat i aportarà dades...

Generalitat cedeix a les pressions de premsa i societat i aportarà dades d’incidència del coronavirus per poblacions

1297
0
SHARE

Des que durant els primers dies de la pandèmia la Conselleria de Sanitat Universal aportara dades respecte a les ubicacions de la Comunitat on el Covid19 havia tingut més incidència, les dades concretes han brillat per la seua absència. Tot i que la situació a aquesta regió no té res a veure amb la d’altres com Madrid -on el govern autonòmic no compareix des de fa vora un mes davant la premsa- els periodistes i bona part de la societat han vingut reivindicant més informació.

Sanitat d’escudava en la protecció de les dades i el respecte a les víctimes i les seues famílies per a no aportar dades concretes, per exemple, el cas de les residències de la Tercera Edat afectades pel coronavirus. No obstant, les famílies afectades són les primeres en requerir de més informació, pel que finalment la Generalitat Valenciana ha cedit i aportarà dades per municipis.

Ara bé, aquestes dades no es faran públiques en el cas de poblacions on això puga suposar una pèrdua de l’anonimat per a les persones contagiades. Així mateix, el propi President de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que les dades seran publicades sempre que no suposen tampoc cap perill per a la salut pública. És d’esperar conèixer les dades de contagis per municipis en les properes jornades.