Inici Destacats Diputació invertirà 2 milions d’€ en un nou parc de Bombers i...

Diputació invertirà 2 milions d’€ en un nou parc de Bombers i reclama a GV el geriàtric per a Ibi

288
0
COMPARTIR

El parc de Bombers d’Ibi patirà durant els propers mesos treballs per a renovar-lo i ampliar-lo. Tot gràcies a una inversió de vora 2 milions d’euros a càrrec de Diputació i que millorarà la prestació de servei d’emergències a tota la Foia de Castalla. D’altra banda, l’ens provincial , que ha presentat el projecte, ha exigit a la Generalitat Valenciana la construcció de la demanda residència per a la Tercera Edat a la vila joguetera. Una infraestructura que compta amb terrenys cedits per l’Ajuntament d’Ibi i un projecte redactat i sufragat per Diputació, però que depèn d’Igualtat.

Vora 4 dècades és el temps que porta la sub comarca de la Foia de Castalla comptant amb un parc de Bombers que responga a les emergències que es puguen produir a la zona. La infraestructura s’ubica a Ibi, des d’on opera per a cobrir tant a les localitats properes com a la quantiosa superfície forestal que les envolta. Però el parc ja està antic i necessita treballs que l’adapten a les necessitats actuals d’un cos que s’ha vist reforçat aquest estiu per a respondre a les demandes de la societat. Ibi, a més, també porta 5 anys reclamant altra dotació social: un centre geriàtric.

Modernitzar les instal·lacions pròpies dels Bombers a Ibi és l’objectiu de la inversió que ha aprovat la Diputació d’Alacant. Consisteix en invertir vora 2 milions d’euros amb els que construir un nou parc per al cos d’emergències a la localitat. Els treballs començaran en els propers mesos, i avarcaran tant els terrenys de l’actual parc de Bombers com el solar annexe. Una superfície que permetrà ampliar les instal·lacions per a donar cobertura a més possibles efectius i vehicles. Els terrenys han sigut cedits per l’Ajuntament d’Ibi a tal fi.

A banda dels dos milions destinats a la nova infraestructura per als Bombers, l’ens provincial invertirà altre milió d’euros cara al 2021 dins del pla d’obres provincial. Una inversió que no pot abastir altra de les demandes de la vila joguetera, entre altres coses perquè les competències les té la Conselleria d’Igualtat. És per això pel que tant l’Ajuntament d’Ibi com la pròpia Diputació d’Alacant han reivindicat a Mònica Oltra que duga endavant uns treballs llargament reivindicats a la població. I tot a pesar de que el Consistori ha cedit els terrenys sobre els que ubicar-lo a l’Alamí, mentre que Diputació ha finançat amb 120.000 euros la redacció d’un projecte al que Igualtat ha fet oïdes sordes, afirmen, durant els darrers 5 anys.

El malestar és patent a una població que és de les poques amb 25.000 habitants que no compta amb una residència per a la Tercera Edat.