Home Alcoià Diputació llança ajudes per a que els ajuntaments censen els edificis amb...

Diputació llança ajudes per a que els ajuntaments censen els edificis amb amiant i calendaritzen la seua eliminació

0
SHARE
Un sostre composat per amiant, un material molt contaminant.

La Diputació d’Alacant ha creat enguany una línia d’ajudes de 150.000 euros per a col·laborar amb els ajuntaments de la província per elaborar un cens d’instal·lacions i emplaçaments amb presència d’amiant. La convocatòria, el termini de la qual de presentació de sol·licituds ja està obert i finalitza el proper 7 de juny, està dirigida a municipis de menys de 20.000 habitants.

“Fa més de vint anys que es va prohibir l’ús de l’amiant a la construcció. Tot i això, durant dècades, aquest material ha estat molt present a les obres i avui dia encara són molts els edificis que el tenen en les seves estructures i elements constructius”, ha assenyalat la Diputada de Medi Ambient, Magdalena Martínez, que ha explicat que amb aquesta nova línia de subvencions “ajudem els nostres consistoris a fer els primers passos per dur a terme el procés de desamiantat, ja que la retirada d’aquesta perillosa substància és complexa i ha de seguir uns protocols molt específics i concrets”.

Proposta per a la seua retirada

Els estudis, que seran realitzats pels tècnics de la Diputació d’Alacant, inclouran un cens d’edificacions públiques i privades amb presència d’amiant -amb mapes descriptius i capes de dades de diferenciació entre immobles públics, privats, residencials i industrials, per nivell de perillositat, mida i any de construcció-. Els informes inclouran, així mateix, una proposta de calendari de retirada recomanat per a cada element constructiu censat sobre la base de sistemes analítics i metodològics realitzats i contrastats per inspectors d’amiant segons la norma UNE 171370-2.