Home Alcoià Diputació llança ‘Made in Costa Blanca’ per a activar el turisme industrial...

Diputació llança ‘Made in Costa Blanca’ per a activar el turisme industrial a la província

606
0
SHARE

La província d’Alacant sempre ha tingut l’atractiu de sol i platja que ha portat a milions de persones a gaudir de les costes de la província. Un fet que ha fet que aquesta destinació siga coneguda com Costa Blanca. Des de fa uns anys, a eixa oferta se li ha afegit la de turisme d’interior, caracteritzada per la natura, la cultura, el patrimoni i la gastronomia. I ara, el patronat de turisme provincial ha llançat una nova iniciativa relacionada amb el turisme industrial.

L’objectiu és desestacionalitzar les visites, possibilitant que els turistes puguen veure de primera mà com es produeixen els productes més famosos que són fabricats a Alacant. Sota el nom ‘Made in Costa Blanca’, aquesta iniciativa vol obrir les portes de les fàbriques en sectors tan importants com calcer, tèxtil, joguet, marbre, agricultura als turistes com a nou complement a l’oferta turística provincial.

Aquesta possibilitat, afirmen des de la Diputació d’Alacant -que ha passat anys treballant en el projecte-, té suculents beneficis per a totes les parts. El visitant coneix una oferta alternativa a la tradicional i pot visitar altres localitzacions que no visitaria habitualment. Per als productors, es tracta d’obrir una finestra per a mostrar processos de qualitat que, a més, poden desembocar en més vendes orientades als turistes.

La guia que ha editat Diputació inclou, pel moment, més de 50 experiències d’aquest tipus que avarquen diferents sectors productius alacantins. Es poden trobar des de manufactures fins a grans empreses.