Home Alcoi ‘No + Precarietat’ reclama ajudes ràpides per a evitar l’exclusió social a...

‘No + Precarietat’ reclama ajudes ràpides per a evitar l’exclusió social a les comarques

912
0
SHARE

Els efectes de la darrera crisi econòmica i les dramàtiques situacions que va deixar per a moltes persones i famílies encara són visibles a bona part de les poblacions de la muntanya alacantina. Encara hui són més de 400 persones les que reben, només a Alcoi, la renda garantida d’inclusió que atorga la Generalitat Valenciana. No obstant, són els ajuntaments es que duen a terme la burocràcia per a adjudicar-les.

Es tracta d’un procés poc clar, menys àgil i que impedeix que les persones que es troben en situació d’exclusió social accedir a aquestes ajudes. Precisament eixe és el motiu de la concentració que han dut a terme aquest divendres a la Plaça d’Espanya d’Alcoi els integrants de la plataforma ‘No + Precarietat’ de l’Alcoià-Comtat. Han constatat de primera mà que, per a moltes persones en risc d’exclusió social o ja excloses és molt complicat accedir a les ajudes si no és amb ajuda.

Un exemple és Jordi Tormo. Va perdre el seu trebal fa una dècada, en plena crisi, i va caure en depressió. Ho va perdre tot i des de llavors malviu a una nau abandonada a la zona de Cotes Altes amb la seua gossa. Ara, Jordi ingressarà a Projecte Home durant l’hivern per a evitar patir fred sota el sostre de la nau on dorm. Però Jordi i els que travessen aquesta situació necessita una llar on recuperar la dignitat per a no caure de nou en l’exclusió social. Llars d’aquest tipus són insuficients a Alcoi, pel que la plataforma reivindica a l’Ajuntament que n’habilite més. Son vàries les persones que, com Jordi, passen per aquesta situació a Alcoi.

D’altra banda, des de ‘No + Precarietat’ reclamen que s’alleugere la burocràcia per a sol·licitar les ajudes a la inclusió, com la Renda Garantida de Ciutadania. Segons el col·lectiu, a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla són molt poques les persones que s’en beneficien d’elles, fet que atribueixen a les dificultats per a accedir a elles.