Home Alcoià Diputació llança una campanya per a incentivar el consum de productes alacantins...

Diputació llança una campanya per a incentivar el consum de productes alacantins contra la crisi

642
0
SHARE

Defensar el consum de productes elaborats a les diferents comarques alacantines. És l’objectiu de la campanya de promoció que ha llançat la Diputació d’Alacant per a minvar la situació adversa que pateixen quasi tots els sectors productius alacantins. La campanya tracta d’incentivar que els ciutadans de la província compren productes alacantins per a preservar-los de la crisi que ha comportat la pandèmia. Aquesta acció compta amb el suport de totes les forces polítiques representades a l’hemicicle provincial.

Les condicions del dia a dia establertes per les autoritats sanitàries per a tractar d’aturar la pandèmia de la Covid19 han modificat cada indret de la vida quotidiana a tots els nivells. Un dels més cridaners és el de la mobilitat, factor indispensable a una província com la d’Alacant, que depèn en gran mesura de visitant forans per fer girar l’engranatge econòmic. Només les zones més industrialitzades han capejat millor una situació inèdita que ha obligat a reconvertir algunes prioritats. Entre elles la del consum de tot tipus de productes, molts dels quals també han caigut degut a la crisi sanitària i econòmica.

És per això pel que la Diputació d’Alacant han llançat una campanya de suport per a tots i cadscun dels productes que es generen a les localtitats alacantines. Sota el nom ‘Suportem la nostra província’, la campanya tracta d’incentivar el consum de productes alacantins a terres alacantines. Una forma de donar aire als productors de tota la província que s’han vist afectats pels avatars derivats de la Covid19. La iniciativa compta amb el total suport de totes les formacions representades a l’ens provincial.

La diversitat productiva de les comarques que composen la província d’Alacant atorga un gran ventall de productes autòctons de la zona. Des de les fruites i hortalisses de la Vega Baixa i les Marines al marbre o el calcer del Vinalopó, els joguets i tèxtils de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla o el torró del Xixona. La campanya, que inclou ajudes a les empreses i cooperatives per a la difusió dels productes, aspira a millorar la situació de sectors que, salvo contades excepcions, estan patint la caiguda de vendes provocada per la crisi del coronavirus.

Representants del govern provincial i de la resta de partits de l’oposició han estat presents a una roda de premsa amb la que han mostrat que no tenen diferències a l’hora de defensar els productes alacantins.