Inici Banyeres Ibi i Banyeres prenen mesures restrictives addicionals per a frenar l’expansió de...

Ibi i Banyeres prenen mesures restrictives addicionals per a frenar l’expansió de la Covid19

557
0
COMPARTIR

Els risc extrem per l’augment de contagis per coronavirus que pateixen algunes localitats com Ibi –amb 72 contagis el passat cap de setmana- o Banyeres –amb 60- ha portat als seus respectius ajuntaments a prendre mesures dràstiques contra la pandèmia. Estaran vigents durant les properes dos setmanes i inclouen tancaments a ubicacions públiques, major vigilància en el compliment de les mesures sanitàries, però, sobre tot, una apel·lació directa als veïns per a restringisquen la seua mobilitat social.

Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han registrat durant el passat cap de setmana la pitjor xifra de contagis des que es fan públiques les dades de la pandèmia. La incidència del virus va pujant a l’interior alacantí unes setmanes després de que ho fera a bona part de la resta de comarques valencianes. En la darrera actualització són quasi 400 persones les que han resultat contagiades a la zona, deixant a fins a 8 poblacions superant la barrera que suposen el 250 casos per cada 100.000 habitants. Totes elles es troben en risc extrem pel virus.

És la Conselleria de Sanitat Universal la que té les competències per a prendre mesures en la lluita contra la Covid19. De fet, està actiu el toc de queda entre les 12 de la nit i les 6 del matí, així com restriccions al nombre de persones que poden estar juntes, xifrat en 6, a banda del confinament perimetral de la Comunitat. Comerç i hostaleria estan també, en el millor dels casos, en el 50% del seu aforament i únicament en terrasses. Però a l’interior alacantí la incidència segueix augmentant, i localitats com Banyeres –amb vora mil casos per cada 100.000 habitants- i Ibi s’han vist obligades a prendre més mesures contra el virus.

Els ajuntaments no tenen capacitat per a activar confinaments, tot i que sí la tenen per a fer recomanacions a la seua població. Tant la vila joguetera com la de la Mariola han instat als seus veïns a eixir quant menys siga possible al carrer. Una recomanació que és especialment important per a la població de risc, és a dir, majors de 65 anys i persones amb patologies cròniques. Del mateix mode, es tanquen a totes dos poblacions parcs, jardins, instal·lacions esportives i localitzacions d’oci públic. Tant una com l’altra faran un seguiment especial del compliment de les normes per a impedir que la xifra de contagis continue creixent al ritme en que està fent-ho, especialment des de la setmana passada.

En principi, les mesures addicionals implantades a Ibi i Banyeres estaran actives durant dos setmanes, deixant oberta la possibilitat d’ampliar-les per més temps si fora necessari.