Home Alcoià Diputació reparteix 4,3 milions d’euros per a col·lectius i accions socials a...

Diputació reparteix 4,3 milions d’euros per a col·lectius i accions socials a tota la província

1150
0
SHARE

La Diputació d’Alacant subvencionarà amb 4,3 milions d’euros més d’un miler d’ajudes en matèria de benestar social, igualtat i joventut, de les que es beneficiaran tant els ajuntaments com les entitats sense ànim de lucre de la província. La Comissió de Benestar Social ha donat compte aquesta setmana de la resolució d’una quinzena de convocatòries de subvencions, aprovades prèviament en Junta de Govern.

La diputada d’l’àrea, Mª Carmen Jover, ha destacat que “des de la Diputació d’Alacant volem garantir una adequada atenció social als ciutadans, especialment als col·lectius més vulnerables, i per a això vam impulsar un ampli programa de convocatòries de subvencions amb què ajudem a ajuntaments i entitats a desenvolupar aquesta tasca essencial, més encara en aquests moments tan complicats”.

D’una banda, en matèria social s’ha abordat la resolució dels programes d’ajudes a ajuntaments per a Serveis d’Atenció Primària -amb 1.600.000 euros que es distribuiran entre 64 entitats locals i 16 mancomunidades- per a l’elaboració de Plans Municipals d’Accessibilitat Universal -112.583 euros entre 17 ajuntaments- i per a la realització d’activitats de promoció social dirigides a col·lectius vulnerables i l’adquisició d’equipament i vehicles, que preveu la distribució de 844.200 euros entre 200 ajudes destinades a ajuntaments i mancomunitats.

Les associacions de la província que treballen amb els col·lectius més vulnerables també rebran el suport de la Diputació per al desenvolupament de la seva tasca. En aquest sentit, s’han aprovat 117.690 euros per ajudar a 68 entitats a sufragar les despeses de desplaçaments d’activitats de promoció de la convivència a través de l’oci i el temps lliure; altres 570.000 euros per als programes a favor de la inclusió social, de els que es beneficiaran 129 associacions, i 380.000 euros per a la realització d’activitats de caràcter formatiu, terapèutic i rehabilitació i de sensibilització, que arribaran a 116 entitats sense finalitat de lucre.

Igualtat i Joventut

D’altra banda, la institució provincial també col·laborarà amb 11 ajuntaments i 37 entitats de la província en l’impuls de programes i activitats en matèria de joventut amb una inversió de 264.382 euros, a més de subvencionar amb 182.800 euros a 37 associacions i 72 ajuntaments per al desenvolupament d’accions en matèria de prevenció de conductes addictives. Així mateix, s’aportaran 49.500 euros a 35 associacions de mares i pares d’alumnes de centres educatius de la província per a la realització de projectes coeducatius.

També en matèria d’Igualtat, la comissió ha donat compte de la resolució de la convocatòria d’ajudes a ajuntaments per a l’elaboració i avaluació de plans d’igualtat de gènere, de la qual es beneficiaran 53 consistoris amb 68.250 euros. Finalment, la Diputació ajudarà a 93 ajuntaments i 10 mancomunitats a desenvolupar programes i activitats per a la igualtat de gènere, amb una aportació global de 185.000 euros.