Inici Alcoi Diputació subvenciona amb 180.000 € les ajudes al comerç dins del pla...

Diputació subvenciona amb 180.000 € les ajudes al comerç dins del pla ‘Reactiva Alcoi’

143
0
COMPARTIR

A partir d’aquest dimecres 16 de setembre es poden sol·licitar les noves ajudes per a les pimes, micropimes, autònoms i altres col·lectius professionals subjectes a mutualitats, amb la intenció de minimitzar l’impacte de la Covid19 en l’economia de la ciutat d’Alcoi. Les ajudes ascendeixen a un total de 186.553 euros i seran de 1.000 euros per a fer front al pagament del lloguer mensual del local del negoci o les despeses dels interessos del préstec d’adquisició dels locals alcoians compresos entre l’1 de març i el 15 d’octubre de 2020. Les ajudes, tramitades per l’Ajuntament i finançades per la Diputació d’Alacant, que s’han publicat aquest dimarts al BOP, es poden demanar a través de la web municipal a partir del 16 de setembre i fins al 15 d’octubre del 2020.

Les subvencions s’han de presentar telemàticament, i es poden acollir tots aquells negocis que desenvolupen la seua activitat econòmica en Alcoi, que hagen suspés l’activitat per l’Estat d’Alarma o, en cas d’haver continuat amb l’activitat; tinguen una reducció en la facturació de, almenys, el 50% en els mesos d’abril i maig; o que la facturació no s’haja vist compensada amb la venda telefònica o telemàtica. Entre altres requisits també s’inclou que el sol·licitant es compromet a mantenir l’activitat empresarial durant 6 mesos com a mínim a partir de l’endemà de la presentació de la instància.

L’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha destacat aquesta nova subvenció dins del pla ‘Reactiva Alcoi’, destinada a ajudar al sector econòmic de la ciutat: “Aquestes noves ajudes permeten donar liquiditat als negocis d’Alcoi en uns moments molt complicats per a tots, evitant tancaments però, també, afavorint el manteniment dels llocs de feina en la ciutat. La nova subvenció de 1.000 euros està destinada a les pimes, micropimes, autònoms i professionals alcoians per a fer front a les despeses dels locals d’aquells negocis afectats per l’Estat d’Alarma, tant per a pagar el lloguer com als interessos del préstec d’adquisició del local. Les noves ajudes, a més a més, són complementàries a les ajudes que l’Ajuntament ja ha atorgat a les micropimes i autònoms, dins del pla local ‘Reactiva Alcoi’, i en les que no serà necessari adjuntar la documentació presentada amb anterioritat facilitant així els tràmits als empresaris i autònoms locals”.