Inici Alcoià El Consell aprova deduccions fiscals per a persones que visquen en localitats...

El Consell aprova deduccions fiscals per a persones que visquen en localitats amb risc de despoblament

138
0
COMPARTIR

El President de la Generalitat Valenciana ha anunciat aquest dimarts 16 de setembre noves mesures per a contribuir a fer més lleugera la situació que passen milers de valencians degut a la crisi que ha seguit a la pandèmia de Covid19. Es tracta de mesures incloses dins de la Llei d’Acompanyament als Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a l’any 2021.

La vessant més destacable d’aquestes ajudes en el cas de les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla afecta a les localitats menys habitades. Paral·lelament a la política contra el despoblament que ja en 2019 va enllestir les primeres mesures, ara els Pressupostos inclouen deduccions fiscals. Van adreçades a aquelles persones que visquen en localitats en risc de despoblament, cosa que ocorre a diverses poblacions del Comtat.

Els avantatges fiscals poden permetre estalvis d’entre 300 i 540 euros per cada persona en aquest cas. Són mesures que compten amb el vist i plau de la Conselleria d’Hisenda, i que inclouen descomptes a l’IRPF -l’impost de la Renda- per a persones o empreses que facen donacions, ja siguen econòmiques o en material sanitari, dins la lliuita contra el coronavirus.

Altres mesures fiscals incloses al Pla d’Acompanyament als Pressupostos incliu descomptes en la Renda per a dones víctimes de violència masclista, afectats pels ERTO i estudiants que es matriculen en la universitat, especialment en cas d’especialitats sanitàries o enginyeries.