Home Castalla Diversos tràgics successos enfosqueixen la celebració del Mig Any Fester a Castalla

Diversos tràgics successos enfosqueixen la celebració del Mig Any Fester a Castalla

9403
0
SHARE
Integrants de les capitanies en l'exterior de l'ermita durant el Mig Any de Castalla.

La ciutat de Castalla es disposava aquest passat cap de setmana a gaudir del Mig Any Fester, que marca l’equador del calendari per a l’arribada dels seus Moros i Cristians que es celebren al setembre. Una jornada en la que les respectives capitanies de les 7 comparses que participen dels festejos s’estrenen en el càrrec pels carrers de la localitat.

Però la jornada festiva s’ha vist deslluïda per diversos succesos que han afectat a la normal celebració dels actes festers. Durant la missa festera, un fester d’uns 50 anys ha patit un accident cardiovascular que ha entristit als festers, fins el punt de cancel·lar la Ballà de Banderes habitual abans del sopar en les respectives comparses. Un sopar que s’ha dut a terme amb absoluta normalitat a cadascuna de les seus festeres de la població.

La ràpida atenció dels efectius de seguretat i emergències en aquest primer succés l’ha recuperat, encara que durant el seu trasllat a l’Hospital General d’Alacant ha recaigut, perdent finalment la vida.

Dos possibles intents de suïcidi

No ha sigut l’únic succés que ha tingut lloc a la població durant la nit. Els efectius del SAMU han arribat a fer fins a 4 viatges a la capital de la Foia per a respondre a diferents successos. Entre ells, una ingesta de salfumant per part d’un home i la caiguda d’altre varó des d’un pis de dos altures. Aquests dos successos estan considerats pel moment com a intents de suïcidi. Segons les darreres informacions a les que ha tingut accés tvA, tots dos es troben atesos en centres hospitalaris.

Celebracions com la del Mig Any de Castalla solen portar acompanyat un augment del consum de substàncies com l’alcohol o les drogues. Cosa que ha provocat dos atencions més part del SAMU al llarg de la nit a la ciutat. Com els dos anteriors, també es troben ingressats a l’hospital.