Home Alcoi El plenari aprova per unanimitat la creació del Consell d’Inclusió i Drets...

El plenari aprova per unanimitat la creació del Consell d’Inclusió i Drets Socials d’Alcoi

0
SHARE
Plenari a l'Ajuntament d'Alcoi que ha aprovat el Consell d'Inclusió i Drets Socials.

El ple de l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat aquest passat divendres i per unanimitat la creació d’un nou Consell d’Inclusió i Drets Socials, així com el seu reglament. L’objectiu és conèixer la situació social del municipi de forma continuada, per a poder així desenvolupar una política social d’inclusió que responga a la realitat canviant.

Aquest consell pretén integrar a les diferents àrees de treball implicades, amb l’objectiu d’englobar les múltiples visions existents sobre la realitat local, així com per a buscar el mode més adequat i viable d’abordar els principals reptes en torn a la inclusió social i la reducció de les desigualtats.

Com a objectiu principal, aquest organisme es planteja reforçar la democràcia i garantir la participació de les persones ciutadanes en al realització dels seus fins. Els seus eixos fonamentals pivoten sobre una concepció integral dels serveis socials, al costat de la recerca de la màxima qualitat de vida i benestar social.

Segons la Regidora de Polítiques Inclusives, Aroa Mira, “aquest nou organisme pretén substituir a l’anterior Consell de Benestar Social, ampliant la mirada a altres àrees que tenen a veure amb l’àmbit social i intentant canviar les fórmules de treball i reflexió entre l’Administració i les entitats del sector, fent-les més operatives i flexibles amb la incorporació de taules de treball puntuals i permanents en funció del projecte”.

Novetats i composició

Com a novetat, aquest Consell pretén aglutinar els diferents vessants d’intervenció, de tal mode que existisca la màxima representació dels ciutadans i ciutadanes del municipi. Les vocalies del mateix estaran representades per personal tècnic dels serveis socials i representants de les entitats municipals del sector social i socio-sanitari.

També comptarà amb una persona representant de les entitats veïnals del municipi, una altra del Consell Escolar Municipal, del Consell Local de la Infància i l’Adolescència (CLIA), del Departament d’Habitatge d’Alcoi i de la Comissió d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alcoi. Finalment, s’inclourà també a una persona com a representació de cada grup de la corporació municipal.

Paral·lelament a això, s’establiran taules de treball específiques per a treballar les necessitats puntuals que pogueren sorgir durant el transcurs del present consell. En una de les taules de treball es recollirà el treball i organització d’activitats de les entitats de caràcter social i socio-sanitari.

Nou model de Serveis Socials a la CV

La regulació del Consell està prevista en el títol V de la Llei 3/2019, de 18 de Febrer, de Serveis Socials Inclusius de la Comunitat Valenciana, que estableix el disseny d’un nou model de serveis socials per a la Comunitat Valenciana. La participació es converteix en un dels seus valors, objectius i principis orientats de la intervenció.

En el present Decret es fa referència al fet que amb l’entrada en vigor d’aquest, quedarà derogat l’anterior Decret que regulava el Reglament del Consell Valencià de Benestar Social.