Home Destacats Dones il·lustres d’Ibi donaran nom als carrers de l’Alamí després de la...

Dones il·lustres d’Ibi donaran nom als carrers de l’Alamí després de la seua urbanització

198
0
SHARE
Representants municipals es reuneixen amb les famílies de les dones que donaran nom als carrers de l'Alamí.

Els carrers de la urbanització de l’Alamí d’Ibi tindran nom de dona a proposta de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament. La proposta, presentada al ple per l’equip de Govern, ha estat aprovada amb els vots favorables del PSOE i Som Ibi, l’abstenció del PP i el vot contra VOX. L’Alcalde, Sergio Carrasco, i la tinenta d’alcalde d’Igualtat, Montse Agulló, s’han reunit amb les dones i les famílies que donaran nom als carrers de la urbanització, per explicar-los la proposta i sol·licitar-ne el consentiment.

Aquesta proposta serà portada al proper ple ordinari per a la seva aprovació per tal de “donar el seu just lloc a aquelles dones iberudes que van destacar professionalment i socialment, que van treballar pel nostre poble i que mereixen que tothom les conega i reconega”, ha comentat la regidora Montse Agulló.

Els noms dels carrers

Els carrers proposats són: Teresa Pérez Morant, regidora d’Ibi el 1938; Mª. Luisa Vilaplana Albero, capitana Contrabandista el 1950; Asunción Picó Tortosa, Capitana Pirata el 1964 i primera Cop femenina; Rogelieta Verdú Company, música, pianista i professora; Germanes Cortés Vicent (Les Cubanes), fundadores del Col·legi Lliure d’Ibi; Les Telefonistes d’Ibi; Germanes Guillem, copistes del Museu del Prado i av. Miriam Martínez Rico, atleta i medallista paralímpica als Jocs Paralímpics de Tòquio 2020.

Tots aquests carrers disposaran d’un cartell informatiu on s’incloga una breu biografia de les dones a les quals estan dedicades. A més, s’elevarà a ple també la proposta d’afegir biografia a la resta de carrers dedicats a dones i a efemèrides relacionades amb el feminisme que hi ha a la localitat.