Home Alcoi Els Moros i Cristians d’Alcoi 2024 estaran vigilats per més de 2.600...

Els Moros i Cristians d’Alcoi 2024 estaran vigilats per més de 2.600 efectius de les forces de seguretat

220
0
SHARE
Junta Local de Seguretat per als Moros i Cristians celebrada a Alcoi.

En poc més de dos setmanes, la ciutat d’Alcoi s’endinsarà en els seus dies grans, en els que es celebra la Trilogia Festera dels Moros i Cristians. Es tracta de la data en la que la capital de l’Alcoià rep un major nombre de visitants. Tants que garantir la seguretat de festers, públic i veïns requereix d’un important reforç en la seguretat. Tot a pesar de que Alcoi és una de les ciutats de més de 50.000 habitants més segures de tota la Comunitat Valenciana. Es troba 20 punts per davall de la mitjana regional de delinqüència, cosa que no impedirà que el dispositiu de seguretat per a l’edició d’enguany siga encara més nombrós que l’anterior.

Si en 2023 eren més de 2.400 els efectius de seguretat presents durant els dies de Festes a la localitat, enguany eixa xifra superarà els 2.600. Pertanyen a Policia Local i Nacional, Guàrdia Civil, Bombers, Protecció Civil i efectius d’emergències sanitàries. La seua tasca consisteix sobre tot en controlar el normal desenvolupament dels actes festers, amb un ull posat en els barris més allunyats del Centre, on es celebren els principals actes festers, enguany entre el 19 i el 22 d’abril.

Altre dels punts d’atenció importants per a les forces de seguretat durant els Moros i Cristians alcoians seran els polígons industrials i les entrades i eixides a la ciutat. A més, enguany es prestarà especial atenció a les agressions sexuals, amb un agent específic per a respondre als possibles casos que puguen produir-se.

Limitacions als petards

Un tems important per a les Festes que es veurà restringit és la venda de petards, que es duia a terme en la Rosaleda i el Viaducte. Caps dels dos punts de venda estaran actius durant els festejos, encara que sí es podran comercialitzar artefactes pirotècnics els establiments autoritzats. El repartiment de pólvora per als actes d’arcabusseria ascendeix enguany a 3.500 quilos, 300 més que en 2023, i està també controlat per la Benemèrita.