Home Alcoi Dos noves tendes de roba del grup Inditex tancaran en juliol a...

Dos noves tendes de roba del grup Inditex tancaran en juliol a Alcoi, deixant sense treball a 10 dones més

1182
0
SHARE

Les tendes de roba de les grans multinacionals han fet durant els darrers anys el seu ‘agost’ en base a les vendes de peces de vestir. La seua capacitat per a produir barat facilita la producció en massa i les vendes de productes a preus assequibles. Un imperi que es fonamenta en la producció en tercers països on la mà d’obra és barata, per a després vendre al primer món multiplicant els beneficis. Un dels referents d’aquest sector mercantil és el gegant espanyol Inditex, propietat del multimilionari Amancio Ortega.

Després de més d’un any de pandèmia -amb molts mesos de tancament primer i posteriors restriccions a l’obertura de comerços-, inclús els grans grups empresarials estan reformulant el seu model de negoci. De fet, Inditex ja va tancar a principis d’any 3 de les tendes de que disposava a la ciutat d’Alcoi: Zara, Massimo Dutti i Lefties. I ara, la multinacional de la moda ha anunciat dos nous tancaments de les tendres Oysho i Pull&Bear a la ciutat dels ponts.

Aquesta decisió forma part del canvi de model que vol establir la companyia, amb tendes més menudes i major càrrega de treball per a la tecnologia. En total, a tota la Comunitat Valenciana seran 22 les tendes que tancaran portes. A Alcoi, aquesta decisió empresarial li costarà el lloc de treball a unes 10 dones d’entre 30 i 40 anys d’edat, que es sumaran a les vora 40 que ja es van veure afectades a principis d’any per aquesta decisió del gegant de la moda.

Les centrals sindicals amb presència a la muntanya han fet públic el seu malestar pel fet de que aquests tancaments afecten al sector poblacional més perjudicat per la configuració del mercat laboral espanyol: les dones.