Inici Alcoi Dos sentències obliguen a Alcoi a pagar 2,7 milions a les concessionàries...

Dos sentències obliguen a Alcoi a pagar 2,7 milions a les concessionàries dels serveis de brossa i bus

395
0
COMPARTIR

Els jutjats han condemnat a l’Ajuntament d’Alcoi a pagar prop de 2,7 milions d’euros pels litigis que mantenia pendents amb dos de les seus principals concessionàries de serveis públics. Les empreses responsables tant del servei de recollida de brossa com el de transport públic reclamaven, respectivament, pagaments per les modificacions en l’IPC i interessos de demora de deute. El Consistori s’acollirà al Fons d’Impuls Econòmic ministerial per a afrontar-los.

Durant alguns anys, concretament des de l’exercici 2010/2011, l’Ajuntament d’Alcoi ha hagut d’afrontar judicialment la prestació d’alguns dels seus principals serveis. Entre ells es troben el de la recollida de la brossa i el de transport públic, aquest darrer obligatori per a ciutats de més de 50.000 habitants. Tots dos han tingut els seues més i menys durant els darrers anys, i de fet el de la brossa ha estat durant anys prorrogat. Un estat en el que la legislació no obliga explícitament a fer front a les modificacions dels preus que s’estableixen en funció al l’Índex de Preus de Consum (IPC).

L’empresa que presta aquest servei a la ciutat d’Alcoi, FCC, va reclamar judicialment aquest fet, que li suposava deixar de guanyar el voltant de vora 2 milions d’euros. D’altra banda, el Consistori alcoià mantenia també un deute amb la concessionària del transport públic, Tuasa, pels interessos de demora en el pagament d’eixe deute. Ara han sigut promulgades les dos sentències amb resultat contrari a l’Ajuntament d’Alcoi, que haurà d’afrontar el pagament de vora 2,7 milions d’euros a dos de les seues principals concessionàries de serveis públics.

L’elevada quantitat que haurà d’afrontar l’Ajuntament d’Alcoi després de perdre els pleits contra les dos concessionàries defensant els interessos dels alcoians no suposarà, al menys en teoria, massa entrebancs per al Consistori. Tot degut a que la ciutat dels ponts s’acollirà al Fons d’Impuls Econòmic amb el que el Govern central dona suport a aquests pagaments. Cosa més que probable hagut compte de que, sense sentència contrària als interessos d’Alcoi, no es podria demanar aquesta ajuda.

A pesar de les reclamacions, Ajuntament i concessionàries continuen mantenint, afirmen, una relació fluïda i cordial. No s’espera doncs cap problema en la prestació dels serveis, tota vegada que han sigut adjudicats mitjançant un concurs públic. Precisament al 2020 finalitzen concessions, i les forces d’esquerres a l’oposició han demanat que s’estudie la municipalització dels dos serveis.