Inici Destacats El Focus Group busca enfortir la innovació a la Foia recaptant el...

El Focus Group busca enfortir la innovació a la Foia recaptant el sentir dels seus actors a Ibi

376
0
COMPARTIR

Experts universitaris en innovació s’han reunit a Ibi amb els principals actors econòmics, socials i educatius de la Foia de Castalla. Damunt la taula, el procés per a detectar fortaleses i necessitats d’aquest sub comarca industrial per a activar la innovació en tots es seus processos. El teixit productiu, per la seua banda, ha traslladat les principals demandes, que passen pel transport i la formació de mà d’obra especialitzada.

Investigació, desenvolupament i innovació estan considerats com a uns dels pilars de l’evolució de la societat del futur. En torn a aquests paràmetres es menejaran des del trànsit fins a l’educació, passant per la producció industrial. En uns temps en els que l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla s’enfronten al desafiament d’implantar la indústria 4.0, una de les seues bases cobra més importància que mai abans. Aquesta és una de les motivacions de la creació del conegut com a Focus Group en el que participen diferents departaments de la Universitat d’Alacant.

Hagut compte de que les comarques de la muntanya alacantina suposen una de les principals concentracions industrials no sols de la província d’Alacant, sinó també de tot el País Valencià, la trobada s’ha celebrat a Ibi. Aquesta població, bressol de la producció joguetera nacional, sempre ha destacat per la seua capacitat per a re inventar-se i adaptar-se als nous temps. Les seues empreses són exemples de contínua innovació, i recaptar el sentir del teixit econòmic, formatiu i social de la zona ha centrat les converses d’aquest dimecres a la vila joguetera.

La idea del Focus Group amb aquest recaptació d’informació és avaluar l’estat del sector productiu de la sub comarca de la Foia de Castalla. Ubicant les seues capacitats en el marc productiu actual, i sobre tot futur, els experts de la UA confien també en poder detectar, entre altres, les necessitats formatives de la zona. Bona part de les empreses de la Foia porten temps lamentant la manca d’operaris especialitzats i de joves disposats a formar-se en disciplines amb les que poden trobar una ocupació de forma immediata.

A la reunió, a banda dels experts universitaris, han participat representants d’algunes de les principals empreses d’Ibi i de la patronal IBIAE, així com dels centres d’FP de la zona. Entre les seues principals demandes per activar i implantar processos completament innovadors es troben la necessitat d’un servei interurbà de transport per a la Foia o la promoció de centres d’innovació, entre altres.